Promes: 'Niet mijn favoriete positie, maar zet graag trots opzij voor het EK'
Woensdag, 20 november 2019 om 13:05

Quincy Promes is van nature een aanvallend ingestelde speler, al begon de Ajacied dinsdagavond wel als rechtsback in de afsluitende EK-kwalificatie van het Nederlands elftal tegen Estland (5-0). Promes voelt zich als vleugelverdediger nog niet in zijn element, maar zou er geen moeite mee hebben om volgend jaar op het EK in de achterste linie van Oranje te spelen.

"Verdedigend moet ik nog veel leren, maar rechtsback is wel een positie waarop ik uit de voeten kan", zegt Promes na afloop van het thuisduel met Estland in gesprek met NUsport. "Dankzij de bagage van mijn seizoen bij Sevilla gaat het redelijk, ook tegen Estland. De bondscoach ziet in mij ook een mogelijke rechtsback, anders stelt hij me daar niet op tegen Estland. Ik zeg eerlijk: rechtsback is niet mijn favoriete positie, maar ik zet graag mijn trots opzij richting en op het EK."

Meer: Verbijstering bij Veronica Inside om bizar moment tussen Blind en Promes | ‘Dat had allebei gekund, De Boer heeft dus de verkeerde spelers opgesteld’

In the Zone | Myron Boadu: 'Het mooiste wat er is om je debuut te maken'

Bondscoach Ronald Koeman, die voor de rechtsbackpositie doorgaans voor Denzel Dumfries of Joël Veltman kiest, was tevreden over de prestatie van Promes tegen Estland. "De eerste helft kwamen we een paar keer goed door over rechts", aldus de keuzeheer van het Nederlands elftal. "Maar na verloop van tijd was er weinig ruimte. De afstemming moet dan nog beter, al zal het gek zijn als dat nu in één keer al helemaal goed gaat."

Promes beseft dat hij het een stuk lastiger zal hebben tegen ploegen met meer aanvallende intenties dan Estland. "Het wordt anders als ik echt een man uit moet schakelen, maar tegen Estland was ik in de praktijk een soort rechtsbuiten en dan kom ik met mijn aanvallende kwaliteiten uitstekend tot mijn recht. En dan speel ik er ook graag. Als de ploeg me nodig heeft, dan sta ik rechtsback."

 
Kwalificatie EK
 
Nederland
 
Quincy Promes

>
EC Qualification
Nederland
5
0
Estland
Dinsdag, 19 november 2019 om 20:45
Poll
Wie zie jij het liefst op de rechtsbackpositie bij Oranje?
Quincy Promes
Denzel Dumfries
Joël Veltman
Een andere speler
Meer nieuws
   
18:56
18:56
Messi wint rechtszaak van dagblad ABC na ernstige beschuldigingen
6
   
18:26
18:26
Boskamp ergert zich aan Liverpool tegen Ajax: 'Arrogantie liep van zijn smoel'
29
   
17:55
17:55
Live meepraten in de Europa League: Rapid Wien - Arsenal
30
   
17:55
17:55
Live meepraten in de Europa League: Napoli - AZ
25
   
17:55
17:55
Live meepraten in de Europa League: PSV - Granada
129
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties