Ten Hag mist basisklant tegen Heracles en ziet Mazraoui terugkeren
Vrijdag, 22 november 2019 om 13:17

Ajax moet het zaterdagavond tegen Heracles doen zonder Joël Veltman. De Oranje-international heeft een spierblessure opgelopen, zo bevestigde trainer Erik ten Hag vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. Edson Álvarez heeft te kampen met een jetlag nadat hij tijdens de interlandperiode in actie kwam met de nationale ploeg van Mexico. Noussair Mazraoui is er tegen Heracles wel gewoon bij. Hij viel geblesseeerd uit tijdens een interland van Marokko, maar is op tijd hersteld.

Ten Hag bevestigde tijdens het persmoment dat David Neres een operatie achter de rug heeft. De Braziliaanse buitenspeler liep tegen Chelsea een knieblessure op en is tot aan de winterstop uitgeschakeld. "Hij gaat nu het revalidatieproces in", aldus de trainer, die verder over een fitte selectie beschikt. Veltman zal ook komende woensdag niet in actie komen tegen Lille OSC. Hij is geschorst voor het uitduel in de groepsfase van de Champions League.

Meer: Labyad ging in rust naar Blind: ‘Hij zei: ‘Geef je hem ook een keer op mij?’’ | Ten Hag wijst vervanger Veltman aan en geeft helder signaal af met basiself

Ten Hag: 'Frank Wormuth heeft van Heracles een succesvolle ploeg gemaakt'

Ondanks dat behalve Veltman ook Daley Blind geschorst is tegen Lille, kiest Ten Hag er tegen Heracles niet voor om hun beoogde vervangers te laten spelen. Ook niet als de stand het na rust zou toelaten. "Wat heeft dat voor zin?", vraagt Ten Hag zich hardop af. "Als dat het geval zou zijn, dan zou er een groot verschil op het scorebord staan. Hoe acteert de tegenstander dan nog? Dan krijgen ze waarschijnlijk niet meer de druk die ze wel aanstaande woensdag krijgen.

Over de tegenstander van zaterdagavond was Ten Hag lovend. "Ik denk dat ze boven verwachting presteren. De trainer heeft er een heel duidelijk idee ingebracht. Daar heeft hij al anderhalf jaar ontzettend veel succes mee. Er is een goede klik tussen de trainer en club. Ze hebben een on-Nederlandse speelwijze met buitenlandse elementen. Met name als je kijkt naar de fitheid van de ploeg, want ze kunnen negentig minuten blijven gaan."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Heracles Almelo
 
Joël Veltman
 
David Neres

>
Eredivisie
Ajax
4
1
Heracles Almelo
Zaterdag, 23 november 2019 om 19:45
Poll
Wat verwacht jij van Ajax - Heracles Almelo?
Winst Ajax
Gelijkspel
Winst Heracles Almelo
Meer nieuws
   
17:01
17:01
Ajax gaat poging ondernemen sensationeel record uit 1993 te breken
30
   
16:43
16:43
Gemeente schept duidelijkheid over AZ - Ajax in AFAS Stadion
14
   
16:26
16:26
'Als ik mezelf niet kan inhouden tegen Ajax, dan alvast sorry daarvoor'
10
   
16:02
16:02
'Transfer voor Pablo Rosario lonkt; Mino Raiola druk in de weer'
68
   
15:45
15:45
Waarom 'Judas' Ibrahimovic enigszins onverwacht 'hoogverraad' pleegde
8
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties