Hazard bekent 'overgewicht': 'Het is waar, dat zal ik ook niet ontkennen'
Vrijdag, 22 november 2019 om 14:00

Real Madrid nam Eden Hazard afgelopen zomer voor honderd miljoen euro over van Chelsea. In de eerste weken bestond er de nodige kritiek op het gewicht van de 28-jarige Belgische vleugelaanvaller, die te zwaar zou zijn. In een interview met L'Équipe geeft Hazard toe dat hij afgelopen zomer niet op het ideale gewicht zat.

"Het is waar, dat zal ik ook niet ontkennen. Als ik op vakantie ben, ben ik ook echt op vakantie. Anders zou ik nooit met overgewicht kampen. Ik kom heel snel aan in gewicht, maar val tegelijkertijd ook weer heel snel af. In mijn tijd bij Lille OSC, toen ik nog achttien was, woog ik 72 of 73 kilo. Doordat ik meer spiermassa kreeg, ging ik destijds richting 75 kilo. Afgelopen zomer woog ik tachtig kilo, maar dat was ik binnen tien dagen alweer kwijt", geeft Hazard te kennen.

Zidane: 'Hazard steeds beter, maar zou nog vaker kunnen scoren'

Hazard moest de eerste wedstrijden van het seizoen missen door een hamstringblessure, maar komt de laatste weken steeds beter in zijn spel bij Real Madrid. De Belgische aanvaller was tot dusver goed voor een doelpunt en vier assists in elf officiële wedstrijden. "Ik ben tevreden over de afgelopen maand. Het enige dat wel beter kon, zijn mijn statistieken", stelt de Belgische vleugelaanvaller. Hij vertelt dat trainer Zinédine Zidane de druk in de eerste weken bij hem wegnam.

"De eerste keer dat ik met hem sprak, was op het EK van 2016. Hij zei tegen me: 'Het zou goed zijn als je kwam'. Als Zidane dat tegen je zegt, is het serieus! In de eerste twee of drie maanden in Madrid, toen de dingen niet gingen zoals ik wilde, zei hij dat ik kalm moest blijven. 'Wees gelukkig', bleef hij herhalen. Hij houdt echt van zijn spelers en is altijd oprecht", besluit Hazard. Voor Real Madrid staat komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad op het programma.

 
LaLiga
 
Real Madrid
 
Chelsea
 
Eden Hazard
 
Zinedine Zidane

Poll
Vind jij Eden Hazard op dit moment een meerwaarde voor Real Madrid?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties