Reeks van 930 dagen komt ten einde tijdens Galatasaray - Basaksehir

Ryan Babel had, zoals in iedere officiële wedstrijd van Galatasaray dit seizoen, een basisplaats in de ploeg van Fatih Terim. Ook Ryan Donk begon vanaf de aftrap, terwijl Eljero Elia negentig minuten op de bank zat bij de bezoekers. Babel ontving al in de derde minuut een gele kaart en kreeg even daarna ook de eerste serieuze kans voor de thuisploeg, toen hij bij de eerste paal naast kopte na een corner van Ömer Bayram. Na een kwartier bracht Ömer de bal opnieuw voor op Babel, die weeral niet zuiver was met zijn kopstoot. Halverwege de eerste helft probeerde de middenvelder het zelf van afstand, zonder succes.

Een grote kans was vlak voor rust niet besteed aan Mario Lemina, waardoor de eerste helft verstoken bleef van treffers. In de openingsfase van de tweede helft counterde Galatasaray rap en werd Sofiane Feghouli gevonden door Mariano en werd het schot van de Algerijn ternauwernood gekeerd door doelman. Basaksehir liet zich echter ook niet onbetuigd en trok de wedstrijd twaalf minuten voor tijd zelfs naar zich toe. Irfan Kahveci bediende Fredrik Gulbrandsen, die de bal aannam in het strafschopgebied en de linkerhoek vond: 0-1.