RKC blijft punten sprokkelen en boekt tweede zege van seizoen
Zondag, 1 december 2019 om 16:18

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag belangrijke punten in de Eredivisie gepakt. Voor de derde keer in de laatste vier duels stapte het team van Fred Grim niet als verliezer van het veld. Na de zege op Heracles Almelo (2-0) en de remise tegen FC Emmen (1-1) was de hekkensluiter dit keer te sterk voor FC Utrecht: 0-1. Door de overwinning bedraagt de achterstand op nummer zeventien ADO Den Haag nog maar drie punten.

In een bijzonder saaie eerste helft kwamen de ploegen van John van den Brom en Grim niet tot scoren. Er waren dan ook na het rustsignaal de nodige fluitconcerten te horen. FC Utrecht, de enige club die in de voorbije twee speelrondes in de Eredivisie niet scoorde, speelde in de eerste helft slordig voetbal en kwam niet verder dan mislukte pogingen van Leon Guwara en Adam Maher. Het slordige spel bood RKC zelfs uitzicht op een doelpunt.

Na iets meer dan tien minuten spelen was er sprake van een misverstand achterin bij FC Utrecht, waarna een van richting veranderd schot van Stijn Spierings maar net naast het doel ging. Op slag van rust had ook Sylla Sow de 0-1 op zijn schoen, maar Maarten Paes voorkwam met een redding dat de Domstedelingen met een achterstand de kleedkamers moesten betreden.
Ook na de onderbreking bleef het thuispubliek, met een reden, ontevreden over het spel van FC Utrecht. De ploeg van Van den Brom leek aanvankelijk een versnelling hoger te gaan spelen, met dreiging van Guwara en Gyrano Kerk, maar de fluitconcerten waren na een uur spelen wederom hoorbaar. De onvrede onder de fans werd twintig minuten voor tijd echter nog erger. Melle Meulensteen kopte raak uit een vrije trap van Clint Leemans en zette zodoende een verrassende tussenstand van 0-1 op het scorebord. Ook daar had FC Utrecht geen antwoord op, al had Vaessen wel een belangrijk aandeel in de overwinning. De doelman keerde dertien minuten voor tijd een schot van Maher en daarna ook de rebound van invaller Simon Makienok.

 
Eredivisie
 
FC Utrecht
 
RKC Waalwijk
 
Sylla Sow
 
Gyrano Kerk

>
Eredivisie
FC Utrecht
0
1
RKC Waalwijk
Zondag, 1 december 2019 om 14:30
Poll
Denk jij dat RKC Waalwijk de laatste plaats gaat verlaten?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:30
00:30
Feestende fans van Cambuur houden geen afstand: 'Dit is een volksclub'
14
   
00:11
00:11
Johan Derksen neemt risico: 'Ik denk dat Ajax moeiteloos van Atalanta wint'
13
   
23:07
23:07
Leeds United verrast Aston Villa; Bielsa wisselt Nederlander na 21 minuten
20
   
22:52
22:52
Alleen 19-0 zege De Graafschap kan periodetitel Cambuur in de weg staan
22
   
22:33
22:33
Veronica Inside snoeihard voor Ten Hag: 'Dan zou ik hem eruit schoppen'
34
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties