Van der Vaart verklaart Europese aftocht Ajax: 'Dan wordt het heel mager'
Woensdag, 11 december 2019 om 12:57

Ajax werd dinsdag door Valencia (0-1) uitgeschakeld in de Champions League, tot grote teleurstelling van Rafael van der Vaart. De oud-middenvelder van de Amsterdams club baalt van de vroegtijdige eliminatie van Ajax in het miljardenbal, maar is aan de andere kant ook benieuwd hoe het elftal van trainer Erik ten Hag reageert op de mokerslag op het Europese toneel.

"Het is gewoon klote", verzucht Van der Vaart een dag na de nederlaag van Ajax in gesprek met de NOS. "Tien punten, zoveel goede wedstrijden gespeeld en tegen Chelsea met drie doelpunten voor… Dan denk je: het komt nog wel goed. Maar er zo uitvliegen doet wel pijn, denk ik." Van der Vaart heeft niets aan de complimenten voor het goede spel in voorgaande duels. "Je hebt er allemaal geen reet aan. Je ligt eruit. Het is wel heel lullig dat het met tien punten gebeurt. Je hebt mooie wedstrijden laten zien met alles erop en eraan."

Meer: Ten Hag heeft Promes terug en zet talenten op middenveld en voorin | ‘Ajax-deal Ryan Babel in stroomversnelling; witte rook op komst’

Ten Hag: 'Frustrerend dat we juist in deze fase Promes, Neres en Labyad missen'

Van der Vaart denkt dat Ajax tegen Valencia flink heeft geleden onder de absentie van Quincy Promes en David Neres. "Zoals bij elke topploeg, als je de twee, drie beste spelers weghaalt, dan wordt het wel heel erg mager. Door die drie besten, of in dit geval eentje die niet meedeed (Promes, red.), Neres kan je ook nog meetellen, gaan die anderen ook weer beter spelen. Edson Álvarez kan meedoen, Joël Veltman is dan ook opeens een hele goede verdediger. Maar als er een paar wegvallen, dan heb je gewoon een probleem."

De voormalige Ajacied is benieuwd naar de reactie van Ajax in de Eredivisie na het echec tegen Valencia. "Nu moeten de grote spelers het laten zien. Twee keer verloren, tegen Willem II (0-2, red.) was al schandalig. Dus laat het maar zien. En je krijgt ook meteen een lekkere tegenstander (AZ, red.). Ik ben heel benieuwd hoe dat in de koppies gaat zitten."

 
Eredivisie
 
Champions League
 
Ajax
 
Quincy Promes
 
David Neres

>
UEFA Champions League
Ajax
0
1
Valencia
Dinsdag, 10 december 2019 om 21:00
Poll
Ajax verliest zondag ook van AZ
Ja
Nee
Gelijkspel
Meer nieuws
   
07:37
07:37
'Ik was nog steeds geblesseerd en in dat soort landen kan je het dan vergeten'
5
   
07:16
07:16
Johan Derksen: 'Als ik de hond uitlaat, maak ik meer meters dan hij'
12
   
07:00
07:00
Kenneth Perez: 'Ik had het niet gedaan als ik hem was geweest'
5
   
06:43
06:43
Luuk de Jong: 'Het is tegen Barcelona en Real Madrid makkelijker spelen'
2
   
06:21
06:21
Ruud Gullit: 'Hij vertelde me dat hij Matthijs de Ligt een goede keeper vond'
3
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties