Neymar verklaart veelbesproken gebaar na goal tegen Galatasaray
Vrijdag, 13 december 2019 om 11:13

Neymar scoorde woensdag tegen Galatasaray (5-0) en bereidde tevens twee doelpunten voor, maar na afloop ging het vooral om het gebaar van de Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain na zijn treffer in de 47ste minuut. Neymar legde een vinger op zijn lippen en boog zijn hoofd. De PSG-aanvaller legt uit waarom hij zijn treffer op een dergelijke manier vierde.

"Het lijkt wel of iedereen over mij een discussie wil beginnen", zegt Neymar op stellige wijze in een interview met Esporte Interativo. "Dit is gewoon een nieuwe manier van juichen, die ik ook heb besproken met mijn vrienden. Het idee daarachter is om alles even te vergeten, minder te praten en meer de focus op het spel te leggen." Neymar werd na het uitduel met Montpellier (1-3) van afgelopen zaterdag 'arrogant' genoemd door tegenstander Andy Delort, wat de actie van de Zuid-Amerikaan wellicht kan verklaren.

Meer: PSG is drie dagen na puntverlies wel oppermachtig in het Stade Louis II | Neymar zet PSG voor het blok met Copa América én Olympische droom

Tuchel: 'Prachtig gebaar van Neymar richting Cavani'

Neymar zorgde tegen Galatasaray voor nog een opmerkelijk moment, want in de slotfase gaf hij de bal demonstratief aan Edinson Cavani voorafgaand aan een strafschop voor PSG. In het recente verleden maakte het duo nog ruzie om wie de penalty zou nemen. "Er is geen plaats voor individualisme in het voetbal", legt Neymar zijn actie uit. "Dan zou ik wel gaan tennissen. In het voetbal gaat het om samenhang, om geluk. Cavani had dit nodig, want hij had nog niet gescoord. Elke aanvaller wil doelpunten maken. We waren dan ook erg gelukkig voor hem. Ik was ook blij en ging dan ook met een goed gevoel naar huis."

De 27-jarige aanvaller kampt dit seizoen met blessureproblemen, maar wist desondanks zeven keer het net te vinden. Daarnaast verzorgde Neymar tot dusver drie assists. Koploper PSG, met vijf punten voorsprong op achtervolger Olympique Marseille, gaat zondag op bezoek bij middenmoter Saint-Étienne.

 
Champions League
 
Ligue 1
 
Paris Saint-Germain
 
Neymar
 
Edinson Cavani

Poll
Zie jij Neymar volgend seizoen nog bij Paris Saint-Germain spelen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties