Jack van Gelder kraakt uitleg Mark van Bommel: 'Dan moet je dat niet worden'
Vrijdag, 13 december 2019 om 16:35 • Rian RosendaalLaatste update: 17:55

Mark van Bommel krijgt met enige regelmaat vragen over de mindere prestaties van PSV en zijn toekomst als trainer in het Philips Stadion. Technisch manager John de Jong daarentegen lijkt buiten schot te blijven, tot verbazing van onder meer verslaggever Hans Kraay jr. en presentator Jack van Gelder. Van Bommel vindt het op zijn beurt weer helemaal niet vreemd dat De Jong niet opduikt in de media, want daarover zijn duidelijke afspraken gemaakt.

Volgens Kraay jr., als verslaggever van FOX Sports vrijdag aanwezig bij de persconferentie, staat PSV momenteel 'in brand'. Van Bommel is echter een andere mening toegedaan. "John hoort bij de directie en Toon Gerbrands (algemeen directeur, red.) is woordvoerder van de directie." De PSV-trainer snapt niet waarom er zoveel reuring is over de afwezigheid van De Jong aan het front. "Dat is eigenlijk al zo vanaf dat wij samen begonnen zijn vorig jaar."

"John is niet in de media, daar heeft hij heel bewust voor gekozen. Dat wisten we", vervolgt Van Bommel zijn uitleg. "Als het goed gaat, hoor je daar helemaal niets over. Nu ligt er alleen even de nadruk op. De directie is met vier man verantwoordelijk en Toon is gewoon de woordvoerder daarvan." Jack van Gelder reageert via Twitter vol verbazing op de uitleg van Van Bommel inzake De Jong. "Dan moet je ook geen technisch directeur willen worden. Is onderdeel van je job en zelfs een heel belangrijk onderdeel", zo schrijft de presentator.

"Ik ben trainer en als het niet goed gaat met de club, ben ik daarvoor verantwoordelijk. Zo zal ik het altijd doen. Zo heb ik het ook ervaren als speler. Een trainer moet altijd voor zijn groep staan. Of het nou goed of slecht gaat, je moet altijd, je moet ervoor staan. En de spelers zover krijgen dat ze ook alles voor je doen. Dan kun je ze niet een tik uitdelen in de pers, dat gaat niet." Van Bommel geniet naar eigen zeggen het volledige vertrouwen van zijn spelersgroep. "Anders was ik allang vertrokken. Natuurlijk heb je te maken met teleurgestelde spelers, jongens die niet spelen. Die kunnen en mógen niet tevreden zijn." PSV hervat de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen Feyenoord, traditioneel gezien een lastige tegenstander in De Kuip.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Feyenoord

>
Eredivisie
Feyenoord
3
1
PSV
Zondag, 15 december 2019 om 14:30
Poll
Mark van Bommel is nog steeds de juiste trainer voor PSV
Eens
Oneens
Meer nieuws
   
12:54
12:54
Real Madrid bevestigt positieve coronatest van Zinédine Zidane
8
   
12:49
12:49
BILD: Ten Hag voert 'verkennend gesprek' over dienstverband in Bundesliga
52
   
12:45
12:45
Barcelona haalt bakzeil bij tuchtcommissie en mist Messi ook zondag
7
   
12:34
12:34
Voormalig toptalent Verlinden duikt na zes jaar in Engeland op in Eredivisie
6
   
12:30
12:30
Luciano Narsingh verlaat Feyenoord en wordt herenigd met Ron Jans
56
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties