Derksen en Van der Gijp fileren PSV: 'Hij is echt beter dan deze hansworst'
Vrijdag, 13 december 2019 om 21:05 • Dominic Mostert

Het lek is nog niet boven bij PSV, zo bleek donderdagavond. De ploeg van Mark van Bommel hoopte na de 5-0 zege op Fortuna Sittard in de Eredivisie ook de groepsfase van de Europa League goed af te sluiten tegen Rosenborg BK, maar PSV kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daags na de wedstrijd worden twee spelers in negatief opzicht uitgelicht bij Veronica Inside: middenvelder Érick Gutiérrez en doelman Lars Unnerstall.

Bij het openingsdoelpunt van Rosenborg zagen Gutiérrez en Unnerstall er niet goed uit. Eerstgenoemde verloor de bal knullig op het middenveld, waarna Pal André Helland ervandoor ging. De rechtsbuiten verraste de aan de grond genagelde Unnerstall vanbuiten de zestien: 0-1. René van der Gijp concludeert dat 'dat Mexicaantje' met de week 'slechter en slechter en slechter' wordt. Daar is tafelgenoot Johan Derksen het mee eens: volgens de analist kan PSV beter afscheid nemen van Gutiérrez.

"Dat wordt nooit wat. Hij heeft geen tempo, geen passie en geen karakter in zijn flikker", stelt Derksen. Van der Gijp vindt dat Gutiérrez te weinig risico in zijn spel legt en het voetbal van PSV vertraagt. "Hij speelt balletjes die jij ook nog kan geven. Breed, terug..." Derksen vult aan: "Als je er een hebt op het middenveld die dit doet, dan kun je het vergeten en verlies je de slag op het middenveld."

Bovendien heeft Van Bommel 'te snel' gekozen voor Unnerstall als nieuwe eerste keeper. In de afgelopen zes officiële wedstrijden kreeg de Duitser de voorkeur boven Jeroen Zoet. "Die eerste bal die erin ging, dat was werkelijk mensonterend. Die arme jongen (Zoet, red.) had een slechte periode en zit nu op de bank, maar hij is echt beter dan deze hansworst. Het probleem bij PSV is dat de keeper de bal niet kwijt kan bij de achterste vier, want die kunnen niet opbouwen. Maar als je hem bij een middenvelder inlevert, gebeurt er ook niks mee."

 
UEFA Europa League
 
PSV
 
Lars Unnerstall
 
Mark van Bommel
 
Jeroen Zoet

>
UEFA Europa League
PSV
1
1
Rosenborg BK
Donderdag, 12 december 2019 om 18:55
Poll
Verdient Lars Unnerstall zijn plek onder de lat bij PSV?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
20:49
20:49
Van der Sar reageert bij Rondo andermaal op kwestie-Abdelhak Nouri
1
   
20:43
20:43
Noa Lang in tranen na emotioneel moment bij zege Club Brugge
5
   
20:16
20:16
Roger Schmidt riskeert schorsing met beschuldiging richting Bas Nijhuis
55
   
20:02
20:02
Luka Jovic met twee treffers direct goud waard voor Eintracht Frankfurt
20
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Supercopa: Barcelona - Athletic Club
18
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties