Negatieve reeks Hoffenheim en Schreuder houdt aan na nieuw verlies
Vrijdag, 13 december 2019 om 22:28

TSG Hoffenheim heeft vrijdagavond opnieuw een teleurstellend resultaat in de Bundesliga geboekt. Het team van Alfred Schreuder was voor eigen publiek niet opgewassen tegen FC Augsburg en dat betekende alweer de derde nederlaag in de laatste vier duels, waarin men alleen tegen laagvlieger Fortuna Düsseldorf (1-1) niet verloor: 2-4. Hoewel de onderlinge verschillen in de subtop naar boven toe relatief klein zijn, kan de huidige nummer acht later dit weekeinde zomaar enkele plaatsen zakken.

In de openingsfase waren de teams van Schreuder en Martin Schmidt aan elkaar gewaagd, maar het waren de bezoekers die na elf minuten aan de leiding gingen. Florian Niederlechner zocht de diepte op en gaf de bal op het juiste moment aan Philipp Max, die eenvoudig voor de 0-1 zorgde. Drie minuten later kwam Hoffenheim al op 1-1: een droog schot van Robert Skov met links was te machtig voor doelman Tomas Koubek.

In het restant van de eerste helft had het team van Schreuder weliswaar meer balbezit, maar ontbrak het aan creativiteit en daadkracht in de laatste meters. Pas twee minuten voor rust kreeg Hoffenheim een goede kans op de 2-1: Koubek verkleinde zijn doel goed en kon voorkomen dat de vrijstaande Ihlas Bebou kon scoren. Vijf minuten na rust verscheen in de PreZero Arena de 1-2 op het scorebord: na een overtreding van Kelvin Akpoguma op Niederlechner maakte Max vanaf elf meter zijn tweede van de avond.

Schreuder keek lijdzaam toe hoe zijn team luttele minuten later weer een tegentreffer om de oren kreeg. Max won op het middenveld de bal van Bebou, waarna de bal via Niederlechner bij Fredrik Jensen terechtkwam. De Fin schoot de bal door de benen van Oliver Baumann: 1-3. De na een uur ingevallen Jürgen Locadia tekende tien minuten voor tijd voor de 2-3, een inzet bij de eerste paal na een pass van Skov vanaf links, maar niet veel later zorgde Iago uit een tegenaanval voor de 2-4. Jeffrey Gouweleeuw speelde bij de bezoekers het complete duel.

 
1. Bundesliga
 
TSG Hoffenheim
 
FC Augsburg
 
Jeffrey Gouweleeuw
 
Alfred Schreuder

>
Bundesliga
TSG Hoffenheim
2
4
FC Augsburg
Vrijdag, 13 december 2019 om 20:30
Meer nieuws
   
08:02
08:02
Kranten genieten van Ajax: 'Hij kon het achterneefje van Maradona zijn'
9
   
07:43
07:43
Tagliafico vroeg om Live is life in ArenA als eerbetoon: 'Het is extra pijnlijk'
20
   
07:30
07:30
TOTO's tips: Feyenoord hoopt op één man voor verlossing na 2174 dagen
0
   
07:13
07:13
Zakaria Labyad: 'Het maakt mij niet uit wat andere mensen zeggen'
7
   
07:00
07:00
De uitblinker van Ajax duldt alleen Nigel de Jong en Kluivert voor zich
31
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties