Danny Buijs accepteert schorsing na tirade richting Joey Kooij
Maandag, 16 december 2019 om 14:22 • Dominic MostertLaatste update: 14:42

Danny Buijs zit donderdag niet op de bank van FC Groningen tijdens het bekerduel met FC Utrecht. De trainer is voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het uitduel met ADO Den Haag van zaterdag. De straf komt overeen met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, dat door Groningen en de trainer is aanvaard.

Assistent-trainer Adrie Poldervaart zal donderdag in het Hitachi Capital Mobility Stadion de honneurs waarnemen. Buijs mag zich niet begeven in de kleedkamer of technische zone en mag evenmin contact hebben met het team voor en tijdens de wedstrijd. Bovendien mag hij na afloop van de wedstrijd geen persconferentie geven.

Buijs werd tegen ADO (1-1) tien minuten voor tijd naar de tribune verwezen door scheidsrechter Joey Kooij. Hij werd 'het bewust verlaten van de instructiezone om ontevredenheid te tonen en/of in discussie te gaan met een wedstrijdofficial' ten laste gelegd. Buijs was onder meer boos over een rode kaart van Deyovaisio Zeefuik, na een vermeende elleboogstoot aan Aaron Meijers.

De aanklager betaald voetbal heeft Buijs uiteindelijk gelijkgegeven wat betreft de rode kaart, want maandag werd al besloten om de prent voor Zeefuik te seponeren. Men is tot de conclusie gekomen dat dat het besluit 'niet wettig en overtuigend is bewezen'. Het betekent dat Zeefuik 'gewoon' mee kan doen in de laatste duels van het kalenderjaar.

 
Eredivisie
 
FC Groningen
 
Danny Buijs

>
Eredivisie
ADO Den Haag
1
1
FC Groningen
Zaterdag, 14 december 2019 om 18:30
Poll
Vind je de schorsing voor Danny Buijs terecht?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:00
00:00
Swolfs (23) over emotionele laatste maanden als prof: 'Dat haat ik aan voetbal'
2
   
23:50
23:50
Twee rode kaarten binnen een minuut leiden tot verrassende exit voor AS Roma
6
   
23:27
23:27
Terugkeer Lamprou leidt vertrek Nederlander in bij PAOK Saloniki
6
   
23:26
23:26
Sevilla zwijnt in allerlaatste minuut en dankt doelman Bono
9
   
23:11
23:11
Lampard moet vrezen voor positie na dreun van nieuwe koploper Leicester
93
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties