LA Galaxy doet zaken in Duitsland en strikt voormalig Liverpool-back
Donderdag, 2 januari 2020 om 19:52 • Yanick Vos

Emiliano Insúa vervolgt zijn loopbaan bij Los Angeles Galaxy. De club uit de Major League Soccer heeft de komst van de ervaren verdediger donderdag bevestigd. De dertigjarige linksback komt over van VfB Stuttgart, waar hij de eerste seizoenshelft een bijrol vervulde. Insúa is de tweede versterking voor het nieuwe seizoen, want eerder liet de MLS-club al weten dat Cristian Pavón voor de tweede keer gehuurd wordt van Boca Juniors.

Insúa werd opgeleid door Boca Juniors en verdiende begin 2007 een transfer naar Liverpool. Pas in zijn vierde en laatste seizoen dwong hij een basisplaats af op Anfield, waarna hij in de zomer van 2011 voor anderhalf miljoen euro werd verkocht aan Sporting Portugal. De vijfvoudig Argentijns international stapte daarna over naar Atlético Madrid, om in 2015 voor Stuttgart te tekenen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Waar hij de afgelopen jaren een vaste waarde was bij zijn Duitse werkgever, kwam hij dit seizoen niet verder dan zes wedstrijden in de 2. Bundesliga. "Emiliano is een ervaren verdediger, die voor grote clubs heeft gespeeld", reageert algemeen directeur Dennis de Kloese op de clubwebsite van LA Galaxy. "Wij denken dat hij ons team in verdedigend opzicht een boost zal geven. We zijn blij dat we Emiliano aan onze ploeg mogen toevoegen."

 
Major League Soccer
 
Los Angeles Galaxy
 
E. Insúa

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties