Botsing met Matthijs de Ligt lijkt AS Roma-smaakmaker EK te kosten
Zondag, 12 januari 2020 om 23:12

Merih Demiral viel zondagavond al vroeg uit tijdens de kraker tussen Juventus en AS Roma en de Turkse stopper was niet de enige speler die voortijdig naar de kant moest. Nicolò Zaniolo kwam na ruim een halfuur spelen in botsing met invaller Matthijs de Ligt en heeft daarbij een zware blessure opgelopen.

Zaniolo kwam na een indrukwekkende solo door toedoen van Adrien Rabiot hard in aanraking met De Ligt en schreeuwde het meteen uit van de pijn. Na een minutenlange behandeling op het veld werd hij uiteindelijk duidelijk aangeslagen op een brancard naar de zijlijn gereden en in het Stadio Olimpico werd meteen gevreesd voor een zware blessure.

Deze angst wordt nu bewaarheid, aangezien i Giallorossi niet lang na afloop van de met 1-2 verloren wedstrijd via de officiële kanalen naar buiten brengen dat Zaniolo zijn kruisband heeft gescheurd. De twintigjarige spelmaker werd nog tijdens de wedstrijd naar het ziekenhuis vervoerd en zal maandag meteen onder het mes gaan.

Deze blessure komt als een dreun voor de vijfvoudig international van Italië, die normaal gesproken een streep zal moeten zetten door het EK van aankomende zomer. Of voor Demiral hetzelfde geldt is overigens nog niet duidelijk: de verdediger kwam na een luchtduel ongelukkig neer en greep daarna meteen naar zijn knie. Juventus heeft echter nog geen update over hem naar buiten gebracht.

 
Serie A
 
AS Roma
 
Juventus
 
Nicolò Zaniolo
 
Matthijs de Ligt

>
Serie A
AS Roma
1
2
Juventus
Zondag, 12 januari 2020 om 20:45
Meer nieuws
   
00:30
00:30
Feestende fans van Cambuur houden geen afstand: 'Dit is een volksclub'
14
   
00:11
00:11
Johan Derksen neemt risico: 'Ik denk dat Ajax moeiteloos van Atalanta wint'
13
   
23:07
23:07
Leeds United verrast Aston Villa; Bielsa wisselt Nederlander na 21 minuten
20
   
22:52
22:52
Alleen 19-0 zege De Graafschap kan periodetitel Cambuur in de weg staan
22
   
22:33
22:33
Veronica Inside snoeihard voor Ten Hag: 'Dan zou ik hem eruit schoppen'
36
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties