Guardiola lovend over 'de beste na Messi': 'Hij is een legende'
Maandag, 13 januari 2020 om 08:49

Manchester City maakte zondag gehakt van Aston Villa en vertrok uit Birmingham met een 1-6 overwinning. Sergio Agüero was met 3 doelpunten de grote man in het elftal van manager Josep Guardiola, waarmee hij zijn totaal naar 177 tilde en nu de buitenlander met de meeste treffers in de Premier League is. Bovendien tekende de Argentijnse spits voor zijn twaalfde hattrick in de Engelse competitie, wat voorlopig een record is.

"Hij is een legende en het was een eer om erbij te zijn op de dag dat hij het record neerzette", zo tekent de BBC op uit de mond van Guardiola. Het contract van Agüero bij Manchester City loopt nog tot medio 2021, maar the Citizens hopen hem langer aan zich te kunnen binden. "Het hangt van hem af, het is zijn beslissing. Zulke spelers.. Er zijn er niet veel in de ongelofelijke historie van het Engelse voetbal. Hij helpt om de Premier League beter te maken."

Guardiola: 'Messi is beste nummer 9, 10, 11, 7, 6, 5 en 4 uit mijn carrière'

Agüero heeft nu vaker gescoord in de Premier League dan Thierry Henry, die 175 doelpunten achter zijn naam heeft staan. "Als je een record van een legende als Henry kan breken, betekent het dat je naam niet voor een korte periode in de boeken staat. Dat zal voor jaren zijn. Dat hij de buitenlandse speler is met de meeste doelpunten en hattricks spreekt voor zichzelf. Ik hoop dat hij de komende tijd nog veel meer zal scoren."

Guardiola noemt Agüero de 'op één na beste spits met wie hij gewerkt heeft', na Lionel Messi. "Messi is de beste nummer negen, nummer tien, nummer elf, nummer zeven, nummer zes, nummer vijf, nummer vier... Maar Sergio is zeker één van hen. Ik heb het vaker gezegd: hij sterft om doelpunten te maken. Het is zijn talent", aldus Guardiola, die gevraagd wordt naar de situatie van Ernesto Valverde bij Barcelona. "Het is een speciale plek, omdat kampioen worden niet voldoende is. Ik vind het spijtig voor Ernesto, hij verdient dit niet. Ik hoop dat de situatie snel opgelost kan worden."

 
Premier League
 
Manchester City
 
Aston Villa
 
Sergio Agüero
 
Josep Guardiola

>
Premier League
Aston Villa
1
6
Manchester City
Zondag, 12 januari 2020 om 17:30
Poll
Ben jij het hiermee eens?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
09:52
09:52
'In Amsterdam zeggen ze dat ik goed op de plek van Ziyech had gepast'
42
   
09:24
09:24
'Het is al rond, Slot wordt gewoon trainer van Feyenoord volgend jaar'
18
   
08:58
08:58
Jan Boskamp geschrokken: 'Ik dacht dat ik naar de andere kant ging'
30
   
08:43
08:43
Overmars lovend: 'Daar is kapitaal opgebouwd als gevolg van zijn werkwijze'
20
   
08:19
08:19
Sky Sports: Van Hooijdonk speelt zich in de kijker bij drie Engelse clubs
3
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties