Liverpool stuurt tijdelijke oplossing na 17 dagen weer terug naar Duitsland
Maandag, 13 januari 2020 om 10:07

Nathaniel Phillips keert weer terug naar VfB Stuttgart, zo meldt Liverpool via de officiële kanalen. De verdediger werd aan het begin van het seizoen verhuurd aan de Duitse club, maar door de personele problemen in de achterhoede werd hij op 27 december terug naar Anfield gehaald. Ruim twee weken later verkast hij weer naar Stuttgart, waar hij het seizoen op huurbasis afmaakt.

Toen Liverpool Phillips eind december terughaalde, maakte Stuttgart al bekend dat er met de Premier League-koploper was afgesproken dat hij mogelijk weer terug zou keren. Manager Jürgen Klopp kampte met verschillende blessures in zijn achterhoede en met een druk programma voor de boeg zocht de club naar een tijdelijke oplossing, die met Phillips werd gevonden.

Meer: Klopp: ‘Heel erg bedankt aan degene die dit stadion heeft gebouwd’ | Klopp vraagt media om verleden Mourinho als speler: ‘Sorry, José’

De centrumverdediger kwam eerder deze maand negentig minuten actie in de met 1-0 gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Everton. Dit duel betekende ook gelijk zijn debuut in het eerste elftal van Liverpool. Hij zat nog twee keer op de bank in de Premier League en vervolgt zijn loopbaan nu in de 2. Bundesliga.

De ex-verdediger van Bolton Wanderers kwam dit seizoen tot elf wedstrijden in alle competities voor de Duitse club, die dit seizoen hoopt terug te keren op het hoogste niveau. Stuttgart, de nummer drie, hervat de competitie op 29 januari met een thuiswedstrijd tegen Heidenheim, dat vierde staat.

 
Meer video's
 
Premier League
 
2. Bundesliga
 
Liverpool
 
VfB Stuttgart
 
Jürgen Klopp

>
FA Cup
Liverpool
1
0
Everton
Zondag, 5 januari 2020 om 17:01
Meer nieuws
   
07:37
07:37
'Ik was nog steeds geblesseerd en in dat soort landen kan je het dan vergeten'
4
   
07:16
07:16
Johan Derksen: 'Als ik de hond uitlaat, maak ik meer meters dan hij'
5
   
07:00
07:00
Kenneth Perez: 'Ik had het niet gedaan als ik hem was geweest'
5
   
06:43
06:43
Luuk de Jong: 'Het is tegen Barcelona en Real Madrid makkelijker spelen'
2
   
06:21
06:21
Ruud Gullit: 'Hij vertelde me dat hij Matthijs de Ligt een goede keeper vond'
2
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties