Fortuna Sittard - Feyenoord definitief gestaakt

Het duel werd gestaakt bij een 1-1 stand na ongeveer 63 minuten op de klok. "De spelers hebben redelijk goed zicht, maar mijn assistenten kunnen niet goed bepalen wanneer de bal daadwerkelijk vertrekt", legde Blom uit bij FOX Sports. "Dat is een belangrijke factor voor ons. Het spel moet goed kunnen verlopen en dat kunnen we nu niet garanderen. Het wordt ook steeds erger, dus we moeten even pauzeren en kijken hoe het gaat uitpakken."

Er waren twee criteria om de wedstrijd door te laten gaan: beide doelen moesten zichtbaar zijn en de assistent-scheidsrechters moesten kunnen bepalen wanneer een bal werd gespeeld, zodat ze situaties goed konden beoordelen. Na de onderbreking werd de mist echter alleen maar erger. Blom overlegde even met zijn assistenten en met de trainers van beide partijen, alvorens het duel te staken. Het wordt later duidelijk wanneer de resterende tijd wordt ingehaald.

Het was dinsdagavond van tevoren al de vraag of de wedstrijd zou doorgaan, daar Sittard in de uren voor het duel al geteisterd werd door dichte mist. Blom gaf groen licht, al waren de omstandigheden verre van ideaal: het zicht was weliswaar in orde, maar het speelveld liet veel te wensen over. Het combinatievoetbal van beide partijen was niet om over naar huis te schrijven en de kansen waren schaars. De knullige wijze waarop het enige doelpunt van de eerste helft viel, was dan ook tekenend. Kort voor de pauze lanceerde Orkun Kökcü een scherp ingedraaide corner; de bal werd vlak voor het doel door aanvaller Amadou Ciss van Fortuna tegen Clint Essers aan, en via opnieuw Ciss zeilde de bal achter de doellijn.

Feyenoord maakte nog minder aanspraak dan Fortuna op de voorsprong. De thuisploeg was enkele keren gevaarlijk geworden via Vitalie Damascan: halverwege de eerste helft kopte de spits net over uit een indraaiende vrije trap, terwijl doelman Justin Bijlow al was uitgekomen. Tien minuten later kon Damascan de bal aannemen in het strafschopgebied na een fraaie pass van Mark Diemers, maar door toedoen van Marcos Senesi kwam hij net niet aan schieten toe. Kort na het begin van de tweede helft wist Fortuna alsnog te scoren.

Damascan schoot van enkele meters afstand recht op Bijlow, maar Fortuna bleef in de aanval en uiteindelijk belandde de bal voor de voeten van Felix Passlack. Die legde het leer voor zichzelf klaar en passeerde Bijlow: 1-1. Het spel werd enkele minuten later hervat met een oranje bal, daar de mist plots weer kwam opzetten en het moeilijker werd om te zien wat er op het veld gebeurde. Arbiter Blom riep de aanvoerders bij zich en die gaven aan dat ze alles nog voldoende konden zien. Het duel ging zodoende door, maar na 63 minuten koos de arbitrage er toch voor om de wedstrijd te staken. Het zicht van de assistent-scheidsrechters was niet voldoende om belangrijke situaties te kunnen beoordelen.