Wolverhampton vergroot Portugese enclave verder met deal van 20 miljoen
Donderdag, 30 januari 2020 om 12:14 • Robin Bruggeman

Wolverhampton Wanderers heeft zich donderdag verzekerd van de komst van Daniel Podence, zo maken de Engelsen bekend via de officiële kanalen. De 24-jarige Portugees komt voor een kleine twintig miljoen euro over van het Griekse Olympiacos en heeft zich voor vierenhalf jaar aan zijn nieuwe werkgever verbonden.

Met de komst van Podence breiden the Wolves hun Portugese enclave verder uit. De huidige nummer zeven van de Premier League heeft vanwege de connectie met zaakwaarnemer Jorge Mendes al zeven spelers uit het Zuid-Europese land onder contract staan, waaronder Rui Patrício, Rúben Neves, João Moutinho en Diogo Jota.

Podence genoot zijn opleiding bij Sporting Portugal en verliet de club uit Lissabon in de zomer van 2018 voor Olympiacos, dat zeven miljoen euro voor hem neertelde. De linksbuiten speelde dit seizoen vijftien wedstrijden voor de Grieken in de Super League en was daarin goed voor drie goals en vier assists. In de Champions League was hij bovendien trefzeker tegen Tottenham Hotspur.

Wolverhampton neemt het aankomende zaterdag op Old Trafford op tegen Manchester United en Podence zou dan al zijn debuut kunnen maken voor zijn nieuwe club. De aanvaller traint donderdag voor het eerst mee met the Wolves.

 
Premier League
 
Wolverhampton W.
 
Olympiacos
 
Daniel Castelo Podence
 
Rúben Neves

Poll
Een goede aanwinst voor Wolverhampton Wanderers?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Ik ken de speler niet (goed genoeg)
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties