Thomas Tuchel zaait twijfels over Neymar: 'Niet honderd procent zeker'
Donderdag, 13 februari 2020 om 19:32 • Jeroen van Poppel

Alles leek erop te duiden dat Neymar over vijf dagen zeker van de partij zal zijn bij Paris Saint-Germain tegen Borussia Dortmund, maar volgens zijn trainer Thomas Tuchel is dat nog twijfelachtig. De Braziliaanse superster kampt met een lichte ribblessure, maar is mogelijk nog niet inzetbaar voor de belangrijke Champions League-confrontatie van komende dinsdag.

Neymar speelde zijn laatste wedstrijd op 1 februari tegen Montpellier (5-0 winst) en zit sindsdien in de lappenmand. Veel Franse media twijfelden zelfs of de flamboyante vleugelspits wel echt geblesseerd is, omdat Neymar zich de laatste jaren rond de periode van zijn verjaardag (hij werd op 5 februari 28) opmerkelijk vaak geblesseerd heeft afgemeld. Volgens Tuchel is er echter wel degelijk sprake van een blessure en is het de vraag of Neymar Dortmund-uit haalt.

Meer: Concurrent verdrijft Mitchel Bakker wéér naar de bank en doet het voor PSG | Wéér ruzie tussen Neymar en Álvaro: ‘Ik heb je beroemd gemaakt’

"Ik kan jullie niet honderd procent zeker vertellen dat hij erbij is tegen Dortmund. We moeten daar richting elke wedstrijd weer een beslissing over nemen", zei Tuchel op de persconferentie. Woensdag ontbrak Neymar nog tegen Dijon in de Coupe de France (1-6 winst). "Het risico wordt elke dag een beetje kleiner. Als het aan mijzelf had gelegen had hij gespeeld tegen Olympique Lyon (afgelopen zondag, red.) en tegen Dijon ook, maar we moeten voorzichtig zijn en kunnen zijn gezondheid niet op het spel zetten."

Het is Neymar sinds zijn komst in de zomer van 2017 nog niet gelukt om met Paris Saint-Germain te imponeren in de Champions League. In zijn eerste seizoen gingen de Fransen er al in de achtste finale uit tegen Real Madrid. In de uitwedstrijd in Spanje ging Neymar met PSG met 3-1 onderuit, terwijl de Zuid-Amerikaan de return in Parijs (1-2 nederlaag) aan zich voorbij moest laten gaan door een voetblessure.

Vorig jaar moest Neymar ook al geblesseerd toezien hoe Manchester United in de achtste finale te sterk was voor Paris Saint-Germain. Er leek na de 0-2 winst op Old Trafford geen vuiltje aan de lucht voor de Parijzenaars, maar door een controversiële penalty in de absolute slotfase maakte Manchester United dat op het Parc des Princes goed (1-3). Neymar zag het op de tribune met lede ogen aan en uitte na afloop op Instagram zijn woede, waarvoor hij een schorsing van uiteindelijk twee wedstrijden kreeg.

 
Paris Saint-Germain
 
Borussia Dortmund
 
Neymar
 
Thomas Tuchel

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties