Mikel licht breuk toe op Instagram: 'Eén van de moeilijkste beslissingen ooit'
Woensdag, 18 maart 2020 om 14:26 • Rian RosendaalLaatste update: 14:28

John Obi Mikel is niet langer speler van Trabzonspor, dat het tot medio 2021 lopende contract dinsdag in onderling overleg beëindigde. De beslissing kwam drie dagen na het statement van Mikel op Instagram, waarin duidelijk werd dat de middenvelder het onbegrijpelijk vond dat de Turkse Süper Lig ondanks de uitbraak van het coronavirus niet tijdelijk werd stilgelegd.

Mikel komt woensdag via Instagram met een dankwoord richting zijn voormalige ploeggenoten en trainers bij Trabzonspor. "Ik wens jullie alle succes in de strijd om de Turkse landstitel", zo schrijft de routinier uit Nigeria. "Het is één van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten nemen, maar in de huidige situatie is het van cruciaal belang dat we voor onze familieleden zorgen, tijd met ze doorbrengen en ze beschermen", aldus Mikel, die afsluit met de hashtags #lifefirst, #stayhome en #family.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dit bericht bekijken op Instagram

I would like to thank all the fans for their support. I also want to say thanks to all my teammates, technical crew, medical team and kit men Ayatabe ?? ?? for all we've achieved this season so far, wish you guys best of luck in winning the league??. It was one of the hardest decisions I've had to make, but in current situation we all need take care of our families, spend time with them and protect them. #lifefirst #stayhome #family

Een bericht gedeeld door Mikel Obi (@mikel_john_obi) op

De 32-jarige middenvelder liet zich zaterdag in duidelijke bewoordingen uit over de beslissing dat het voetbal in Turkije voorlopig gewoon doorgaat. "Er is meer in het leven dan voetbal. Ik voel me niet op mijn gemak en wil niet voetballen in deze situatie. Iedereen zou op dit moment, in deze zware tijd, thuis moeten zitten met familie en geliefden. Het seizoen zou moeten worden stopgezet nu de wereld zulke turbulente tijden meemaakt." Mikel kreeg al snel bijval van onder meer Galatasaray-aanvaller Radamel Falcao en Didier Drogba, die in het seizoen 2013/14 uitkwam voor Galatasaray.

Mikel heeft nu de mogelijkheid om met een transfervrije status een nieuwe club te zoeken, al zal dat vanwege de coronacrisis waarschijnlijk geen gemakkelijke opgave zijn. De controlerende middenvelder speelde eerder in zijn loopbaan voor achtereenvolgens Lyn Oslo, Chelsea, Tianjin TEDA en Middlesbrough. Vorig jaar zomer tekende hij een tweejarig contract bij Trabzonspor, momenteel de koploper in de Süper Lig. Hij kwam bij de kampioenskandidaat tot 27 wedstrijden.

 
Spor Toto Süper Lig
 
Trabzonspor
 
John Obi Mikel

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties