Luka Jovic onder vuur: 'Als hij de gevangenis in moet, dan moet dat maar'
Dinsdag, 24 maart 2020 om 08:13

Luka Jovic kreeg vorige week stevige kritiek te verwerken omdat hij de quarantaine-eis van Real Madrid negeerde en terugreisde naar Servië voor de verjaardag van zijn vriendin. De clubleiding van de Koninklijke en de Servische premier Ana Brnabic waren allesbehalve blij met de actie van de spits, maar vader Milan Jovic heeft het nu opgenomen voor zijn zoon. Volgens hem heeft de speler niets verkeerd gedaan omdat hij negatief is getest op het coronavirus en in zijn vaderland in thuisisolatie is gegaan. "Maar als hij de gevangenis in moet, dan moet dat maar."

Omdat Real Madrid-basketballer Trey Thompkins positief was getest op het coronavirus, moesten alle spelers uit de selectie van trainer Zinédine Zidane in quarantaine. Nu hij toch huiswaarts is gekeerd, loopt hij kans een straf opgelegd te krijgen vanuit de overheid. Vader Jovic vindt de negatieve aandacht overdreven en springt in de bres voor zijn zoon: "Luka heeft twee keer een test gedaan en beide keren was de uitslag negatief", zegt hij in gesprek met Puls Online. "Dat was voor hem het teken dat hij terug kon keren naar Servië. Nu is het net alsof hij een zware crimineel is. Als hij de gevangenis in moet, dan moet dat maar."

Meer: Vrees om dure Real Madrid-aanwinst: ‘Hij verwoest zijn eigen carrière’

Jovic was niet de enige Servische voetballer die huiswaarts keerde, wat tot boosheid bij Brnabic leidde. "Onze voetballers geven het slechte voorbeeld. Ze worden goed betaald, negeren de verplichting om in quarantaine te gaan en keren gewoon huiswaarts", zei de politica vorige week. Volgens de Servische krant Blic kan Jovic rekenen op een sanctie in zowel Spanje als zijn geboorteland. "Dat de Servische president nu dreigt met sancties is terecht, maar dan moet hij wel schuldig bevonden worden. Ik zou een dergelijk besluit steunen als hij iets fout zou hebben gedaan, maar hij is aangekomen in Belgrado en thuisgebleven. Zijn vriendin Sofia is zwanger en ze hebben haar verjaardag niet kunnen vieren. Er zijn wat foto's naar buiten gekomen waarop te zien is dat ze het leuk hebben, maar die zijn in Spanje gemaakt."

Jovic reageerde vorige week al via sociale media op de onrust rond zijn persoon: "Omdat de situatie in de wereld en ons land heel moeilijk is, moet ik allereerst mijn steun uitspreken aan alle mensen", zo begon Jovic via Instagram. "Het spijt me dat ik het hoofdonderwerp ben in de afgelopen dagen, dat er constant over mij geschreven wordt en niet over de helden van deze crisis: alle dokters en medische professionals. Ik ben in Spanje negatief getest op het coronavirus en heb besloten om naar Servië te komen, om onze mensen te steunen en dicht bij mijn familie te zijn. Dit is in overeenstemming gegaan met de officials."

"Toen ik in Servië landde, werd ik opnieuw negatief getest op het coronavirus. Het is jammer dat bepaalde mensen vervolgens zo onprofessioneel zijn geweest door me niet de juiste instructies te geven. In Spanje mocht ik naar de apotheek en de supermarkt, om de boodschappen te halen die ik nodig had. Blijkbaar mag dat hier niet. Ik wil mijn excuses aanbieden als ik iemand op deze manier heb gekwetst en ik hoop dat we dit samen kunnen doorstaan. Steun Servië en laten we één blijven", schrijft Jovic.

Ronaldinho doet mee aan voetbalwedstrijd in gevangenis
 
Meer video's
 
LaLiga
 
Real Madrid
 
Luka Jovic
 
Zinedine Zidane

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties