'Scenario dat Ajax wordt uitgeroepen tot kampioen moet je voorkomen'
Woensdag, 25 maart 2020 om 15:47

Spelersvakbond VVCS wil dat de KNVB op zeer korte termijn duidelijkheid geeft over de invulling van het restant van dit seizoen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Voorzitter Evgeniy Levchenko heeft in de afgelopen dagen al van verschillende profvoetballers vernomen dat ze vanwege de coronacrisis niet meer in actie willen komen. De kans is echter aanwezig dat er binnen enkele weken weer wordt gevoetbald, al zal dat wel grotendeels achter gesloten deuren zijn.

"De spelers zijn nu al een paar weken aan het trainen in thuisisolement, maar waar doen ze het eigenlijk voor?", vraagt Levchenko zich hardop af in een reactie aan NUsport. "Zij willen weten waar ze aan toe zijn en dat weet nu eigenlijk niemand. Wij hopen dan ook vandaag meer te horen van de KNVB." De voetbalbond heeft drie scenario's voor ogen: de competities voor 30 juni afmaken en de wedstrijden tot 1 juni zonder publiek spelen, de competities pas in juli afronden, met toestemming van de UEFA, of de competitie per direct stopzetten.

"Als de competities na het einde van de eerste maatregelen op 6 april wordt hervat, dan staat dat haaks op het nieuwe beleid van het RIVM en het kabinet", brengt Levchenko zijn zorgen naar voren. "Met spelers, stafleden en cameramensen zit je bij een wedstrijd zonder publiek al snel op honderd aanwezigen. Dat is dan lastig te verantwoorden naar de maatschappij." De VVCS-preses snapt dat de KNVB graag het seizoen wil afmaken. "Ik vind dat je Ajax absoluut niet mag uitroepen tot kampioen. Dat scenario wil je te allen tijde voorkomen."

Eredivisie-aanvoerders: 'Nu klappen wij voor jullie'

"Dan nog eerder het seizoen ongeldig verklaren, maar dan zit je weer met de verdeling van de Europese tickets en worden AZ en Willem II waarschijnlijk gek", voegt Levchenko daaraan toe. Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee meldde dinsdag tegenover Voetbal International al dat hij van verschillende spelers heeft gehoord dat ze angstig zijn geworden door het coronavirus. "Ik heb die geluiden van spelers ook ontvangen en ik begrijp ze heel goed", vervolgt Levchenko. "Ze maken zich niet zozeer druk om zichzelf, omdat ze in goede conditie zijn, maar ze zijn wel angstig dat ze familieleden besmetten."

Levchenko denkt erover na om namens de VVCS met een standpunt naar buiten te komen, mocht er in de komende dagen geen uitsluitsel komen van de KNVB. "Maar dat is op dit moment nog een beetje te ver op de zaken vooruitlopen", stelt de oud-speler van onder meer FC Groningen, Sparta Rotterdam en Vitesse. "Als je weer gaat voetballen, moet je zeker weten dat er geen tweede golf van het coronavirus komt." In de Eredivisie staan nog acht speelronden op het programma. De spelers in de Keuken Kampioen Divisie hebben nog negen speelronden voor de boeg.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Eredivisie
 
Keuken Kampioen Divisie
 
Ajax
 
AZ
 
E. Levchenko

Poll
Vind jij ook dat Ajax niet mag worden uitgeroepen tot kampioen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties