Manchester City sluit Kluiverth vanaf mei 2021 in de armen
Zondag, 19 april 2020 om 07:22

Kluiverth Aguilar maakt na zijn achttiende verjaardag, op 5 mei 2021, de overstap van Alianza Lima naar Manchester City, zo hebben de clubs via de officiële kanalen bekendgemaakt. Volgens de club uit Lima gaat het om 'de belangrijkste transfer in het Peruviaanse voetbal van de laatste jaren'.

Met de transfer van de nu nog zestienjarige rechtsback is volgens lokale media een (record)bedrag van liefst 2,5 miljoen euro gemoeid. Daarnaast heeft Alianza Lima, waar spelers als Jefferson Farfán, Paolo Guerrero en Roque Santa Cruz faam vergaarden, naar verluidt een doorverkooppercetage bedongen.

"Mijn transfer naar Manchester City is een geweldige stap in mijn loopbaan", vertelt Aguilar op de clubsite. "Ik ben blij dat ik bij Manchester City ben opgevallen. Mijn doel is om een belangrijke speler in het eerste elftal te worden."

Aguilar ondertekende na zijn zestiende verjaardag zijn eerste professionele contract. De international van Peru Onder-17 heeft inmiddels zeven duels in het eerste van Alianza Lima gespeeld. "Ik heb mijn voornaam te danken aan mijn vader, die van Nederlands voetbal houdt", zegt Aguilar in gesprek met Todo Sport. "Daarom vernoemde hij mij naar Patrick Kluivert, de vroegere spits uit Nederland. Ik heb ook een oudere broer, die heet Rijkaard."

 
Premier League
 
Manchester City
 
Patrick Kluivert
 
Jefferson Farfán
 
Roque Santa Cruz

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties