PSV breekt per direct met routinier: 'Ik kijk met een goed gevoel terug'
Woensdag, 20 mei 2020 om 18:18

Daniel Schwaab heeft in goed overleg per direct afscheid genomen van PSV, zo meldt de club woensdagavond. De Duitser heeft de ruimte gekregen om in zijn thuisomgeving te verblijven. Zijn contract loopt nog door tot eind juni, maar hij hoeft zich niet meer te melden voor de trainingen. Schwaab levert net als de andere spelers salaris in over zijn laatste twee maandsalarissen.

Schwaab kwam in 2016 van VfB Stuttgart naar PSV en verlaat Eindhoven na 130 wedstrijden met een Johan Cruijff Schaal (2016) landstitel (2018). "Ik kijk met een goed gevoel terug op de voorbije vier seizoenen", vertelt Schwaab op de clubsite. "Spelen om de prijzen heeft als gevolg dat je hoogte- en dieptepunten meemaakt. Mijn tijd bij PSV vormt daarop geen uitzondering. Toch overheersen de positieve gedachten. Ik ben blij dat ik deze stap in 2016 heb gezet."

Faber: 'Het doel is om fit de vakantie in te gaan'

Het was voor Schwaab 'een vanzelfsprekendheid' om PSV voor te stellen zijn laatste twee maandsalarissen bij te stellen. "PSV geeft me de ruimte om terug te keren naar mijn gezin. In de voorbije maanden heb ik die mogelijkheid ook gekregen. In mijn ogen is het logisch om dan een gedeelte van het salaris in te leveren. Ik ben immers niet meer actief voor PSV."

"Ik ben er trots op dat we ook met de hele groep een akkoord hebben bereikt over een tijdelijke salariskorting", vervolgt Schwaab. "We leven in een moeilijke tijd, maar het is goed dat iedereen beseft dat we de financiële gevolgen alleen samen kunnen oplossen." Technisch manager John de Jong vindt het mooi van Schwaab dat ook hij salaris inlevert. "Dit genereuze gebaar typeert Daniel als mens. We gaan hem missen", aldus de bestuurder.

 
Eredivisie
 
PSV

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties