Twitter ligt in een deuk na blunder FC Cincinnati met foto Jaap Stam
Donderdag, 21 mei 2020 om 19:52

FC Cincinnati maakte donderdagavond de komst van Jaap Stam wereldkundig, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De club uit de Major League Soccer (MLS) blunderde bij de bekendmaking van het nieuws via Twitter namelijk met de begeleidende foto.

Dat Stam zich voor anderhalve seizoen aan FC Cincinnati zou gaan verbinden, zat al geruime tijd in de pijplijn. De ex-trainer van onder meer Feyenoord en PEC Zwolle had eerder op de dag al aan De Telegraaf en Voetbal International laten weten dat hij aan de slag zou gaan bij de club, maar donderdagavond kwam ook eindelijk de bevestiging vanuit Amerika.

De manier waarop FC Cincinnati de komst van Stam aankondigde, heeft echter veel stof doen opwaaien op social media. De club plaatste op Twitter een banner met de tekst 'welcome Jaap Stam, head coach', maar lijkt daarbij een fout te hebben gemaakt met de foto.

De meneer op de foto lijkt weliswaar op Stam en draagt een stropdas van Ajax - een van de voormalige werkgevers van Stam - maar is toch echt een andere persoon. Zo ontbreekt bij de meneer op de foto, van wie de identiteit op het moment van schrijven onbekend is, onder meer de kenmerkende moedervlek rechts op het voorhoofd van Stam. Journalist Simon Zwartkruis van Voetbal International heeft het vermoeden dat het gaat om Tinus van Teunenbroek, jeugdleider bij Ajax.


Voorzitter FC Cincinnati: 'Ron Jans heeft geen toekomst meer bij deze club'
 
Meer video's
 
Major League Soccer
 
Jaap Stam

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties