'Toptransfer is in de maak voor Aké door nieuwe gesprekken'
Maandag, 29 juni 2020 om 10:30

Een transfer na het verlengde Premier League-seizoen lonkt voor Nathan Aké. The Athletic meldt maandag dat zowel Manchester City als Chelsea denkt aan de komst van de centrale verdediger van Bournemouth. Eerstgenoemde Engelse topclub zou al gesprekken voeren om ervoor te zorgen dat de Oranje-international naar Manchester verkast.

"De Nederlander werd voor de winterse transferwindow al bekeken door City. Hoewel er destijds geen actie werd ondernomen, is de interesse nu geïntensiveerd. Er hebben al gesprekken plaatsgevonden met betrekking tot een eventuele deal", schrijft David Ornstein, een gerespecteerd journalist in Engeland die voorheen werkzaam was bij de BBC.

Guardiola confirms City will give champions Liverpool guard of honour

Bournemouth strijdt momenteel tegen degradatie. The Cherries staan achttiende in de Premier League met 27 punten, evenveel als nummers zeventien en negentien West Ham United en Aston Villa. Het is hoogstwaarschijnlijk dat Aké vertrekt als Bournemouth degradeert. Zelfs bij lijfsbehoud kan Bournemouth ervoor kiezen om te cashen door afscheid te nemen van Aké.

De 25-jarige stopper ligt tot medio 2022 vast bij de laagvlieger. In 2017 kwam Aké over van Chelsea, dat volgens diverse Engelse media ook nog een terugkoopclausule van 45 miljoen euro kan activeren. De Londenaren hebben contact gehouden met Bournemouth en Aké, maar volgens The Athletic is City nu het meest concreet. Gezien het prijskaartje en het gebrek aan vacatures bij andere clubs zijn Chelsea en City de enige realistische bestemmingen voor Aké, zo klinkt het.

 
Premier League
 
AFC Bournemouth
 
Chelsea
 
Manchester City

Poll
Verwacht jij dat Nathan Aké na dit seizoen een transfer gaat maken?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties