Cillessen ziet voor tweede keer in een seizoen trainer ontslagen worden
Maandag, 29 juni 2020 om 21:06 • Rian RosendaalLaatste update: 21:09

Albert Celades is niet langer trainer van Valencia. De Spaanse club meldt maandagavond dat de hoofdtrainer per direct uit zijn functie ontheven is. De club van doelman Jasper Cillessen bezet momenteel de achtste plaats in LaLiga en met deze klassering grijpt men naast een ticket voor Europees voetbal. De 2-0 nederlaag tegen Villarreal van zondag bleek fataal te zijn voor Celades. Assistent-coach Voro González neemt voorlopig de honneurs waar, zo klinkt het.

Valencia bedankt Celades, die in september vorig jaar werd aangesteld, voor zijn werk als oefenmeester van los Che. Desondanks ziet de club zich genoodzaakt om een andere koers te gaan varen vanwege de teleurstellende prestaties. In de Champions League werd in de groepsfase dankzij een 0-1 zege op Ajax een ticket bemachtigd voor de achtste finale. In het tweeluik met Atalanta kwam Valencia echter duidelijk tekort: 4-1 en 3-4.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Flinke tegenvaller voor Cillessen kort na lovende recensie in Sport | Sport: ‘De nieuwe lach van Jasper Cillessen komt maar door één man’

Celades, die lang niet altijd een basisplaats had voor Cillessen, tekende aan het begin van het seizoen nog een tweejarig contract in het Mestalla, nadat hij de ontslagen Marcelino had opgevolgd. Laatstgenoemde vertrok na een conflict met clubeigenaar Peter Lim. González zit woensdag voor de eerste keer op de bank, als Valencia het op eigen veld opneemt tegen Athletic Club. Voor de huidige nummer acht staan nog zes competitiewedstrijden op het programma.

 
LaLiga
 
Valencia
 
Jasper Cillessen
 
Albert Celades López

Poll
Terechte beslissing van Valencia?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties