Feyenoord heeft technische staf compleet met aantrekken Petrovic
Dinsdag, 7 juli 2020 om 15:04

Feyenoord heeft met Zeljko Petrovic een nieuwe assistent-trainer, zo heeft de club dinsdagmiddag bekendgemaakt. De nieuwe rechterhand van Dick Advocaat heeft zijn hantekening gezet onder een contract voor een seizoen. Petrovic was al eerder als hulptrainer werkzaam bij Feyenoord, in het seizoen 2004/05. Kort voor het einde van die jaargang stapte hij samen met toenmalig hoofdtrainer Ruud Gullit op.

Het is de vierde keer dat Petrovic en Advocaat gaan samenwerken. Het tweetal heeft een gezamenlijk verleden bij de nationale ploeg van Servië, Sunderland en FC Utrecht. De nieuwe assistent-coach van Feyenoord werd enkele weken geleden samen met technisch directeur Frank Arnesen gespot in een restaurant in Eindhoven. Na een periode van onderhandelingen is er volgens bovengenoemde krant een definitief akkoord bereikt tussen beide partijen.

Petrovic is bij Feyenoord de opvolger van Said Bakkati, die slechts een seizoen aan de Rotterdamse club verbonden was. Laatstgenoemde bleef aan na het vertrek van Jaap Stam in oktober vorig jaar. Bakkati koos onlangs voor een dienstverband bij FC Cincinatti, waar hij wederom gaat samenwerken met Stam. John de Wolf en Cor Pot zijn de andere assistenten van Advocaat in de technische staf van Feyenoord.

"Het is fijn dat we onze staf weer compleet hebben", reageert technisch directeur Frank Arnesen. "Petrovic is een ervaren assistent-trainer die heeft bewezen een goede combinatie te vormen met Dick Advocaat. We hebben er alle vertrouwen in dat Zeljko er samen met de overige stafleden voor gaat zorgen dat Feyenoord komend seizoen top presteert." Petrovic is blij om weer terug te zijn: "Vijftien jaren zijn voorbij gevlogen. Ik heb veel van de wereld gezien, veel ervaringen opgedaan. Die neem ik nu allemaal weer mee naar Rotterdam. Ik ga er alles aan doen om de successen die Feyenoord boekt sinds de komst van Advocaat komend seizoen door te zetten."

De 54-jarige Petrovic begint aan zijn elfde avontuur als trainer. In het verleden werkte hij met Martin Jol samen bij Hamburger SV en met Guus Hiddink bij Anzhi Makhachkala. Als rechterhand van Avram Grant kende Petrovic een kortstondige periode bij West Ham United. De ervaren coach was als hoofdtrainer verbonden aan Boavista, RKC Waalwijk, Urawa Reds, ADO Den Haag, Botev Plovdiv en Inter Zapresic.

Maduro blij dat Advocaat bij Feyenoord blijft: 'Hij onderschat zichzelf soms'
 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Zeljko Petrovic
 
Dick Advocaat

Poll
Verstandige keuze van Feyenoord?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties