Chelsea vreest voor sterspeler na zeer eenzijdige wedstrijd

Chelsea won zijn eerste drie wedstrijden na de corona-onderbreking, maar afgelopen woensdag ging het op bezoek bij stadsgenoot West Ham United verrassend mis voor the Blues (3-2 nederlaag). Watford bleek voor Chelsea de perfecte tegenstander om zich te revancheren voor dat verlies, want de laagvlieger had werkelijk niets in de melk te brokkelen en liet zich gewillig naar de slachtbank leiden. Na een zeer dominante openingsfase was het na een klein halfuur voetballen Giroud die de score opende voor Chelsea.

20Sheffield United32372216

De Franse aanvaller werd in het strafschopgebied weggestoken door Barkley, waarna hij de bal met een zeer fijne voetbeweging richting de verre hoek stuurde: 1-0. Chelsea bleef daarna domineren en wist op slag van rust verder afstand te nemen van een armoedig Watford. Christian Pulisic werd in de zestien gevloerd door Étienne Capoue, waarna de strafschop die volgde op zeer overtuigende wijze werd benut door Willian.

Chelsea hoefde in de eerste 45 minuten geen enkel schot op doel te incasseren en ging na de onderbreking op dezelfde voet verder. Giroud was rond het uur dicht bij zijn tweede treffer van de avond, maar de spits schoot uit een lastige hoek op doelman Ben Foster. Kort erna zeilde een afstandsknal van Willian rakelings voorbij het doel van Foster. In de laatste twintig minuten verdween het tempo uit de wedstrijd en moest Chelsea nog een tegenvaller incasseren, doordat Kanté uitviel met ogenschijnlijk een hamstringblessure. Watford was in de absolute slotfase nog dicht bij een aansluitingstreffer via Danny Welbeck en Will Hughes, maar zij misten scherpte in de afronding. Barkley bepaalde in blessuretijd uiteindelijk de eindstand met een verwoestend schot vanaf ongeveer tien meter, na een assist van César Azpilicueta.