Feyenoord brengt medische update: grote domper voor Malacia
Dinsdag, 7 juli 2020 om 13:48

Feyenoord moet het voorlopig stellen zonder Tyrell Malacia. De Rotterdammers maken dinsdag op de clubwebsite bekend dat de linksback een operatie moet ondergaan in verband met een heupblessure. Hij mist hierdoor de complete voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Feyenoord meldt niet hoe lang Malacia precies aan de kant staat en wanneer hij wordt terugverwacht. Het Algemeen Dagblad verwacht dat de verdediger drie maanden aan de kant staat. Malacia was het afgelopen seizoen onder trainer Dick Advocaat een vaste waarde. Door problemen in de voorhoede werd linksback Ridgeciano Haps nog als linksbuiten gebruikt.

Haps lijkt door de blessure van Malacia, en de komst van de buitenspelers Bryan Linssen en Christian Conteh, weer terug op de linksbackpositie te komen. De twintigjarige jeugdinternational kwam de afgelopen jaargang tot 21 wedstrijden in het eerste elftal van Feyenoord in alle competities.

De blessure van Malacia is een tegenvaller nadat er de afgelopen weken vooral veel positief nieuws kwam vanuit De Kuip. Technisch directeur Frank Arnesen legde achtereenvolgens Mark Diemers, Conteh en Linssen vast voor de komende seizoenen. Bovendien slaagde hij erin om de contracten van Leroy Fer en Orkun Kökcü open te breken en te verlengen.

 
Eredivisie
 
Feyenoord

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties