Zidane onder de indruk: 'Hij heeft een enorme invloed op deze titelrace'

"De invloed van Thibaut op onze resultaten is erg groot. Wat hij elke wedstrijd weer doet, is echt fenomenaal. Hij heeft een enorme invloed op deze titelrace", erkende Zidane na alweer de achtste competitiezege van Real Madrid op rij. Met nog drie duels te gaan bedraagt de voorsprong op Barcelona vier punten. "Als we het over verdedigen hebben, dan gaat dat iedereen in het elftal aan. Maar Thibaut voorkwam weer twee of drie doelpunten met zijn reddingen en dat is cruciaal gebleken."

Ver esta publicación en Instagram

?? Nog 78 minuten! ??? ? ?? Real Madrid - Deportivo Alavés 2-0? ? ? Thibaut Courtois heeft al 457 minuten geen tegendoelpunt om de oren gekregen en is 78 minuten verwijderd van zijn persoonlijke record (535 minuten)? ? ?? In zijn laatste vijf LaLiga-duels moest Thibaut Courtois op zeventien pogingen op doel in actie komen. Hij keerde ze stuk voor stuk ? ? ?? De eerste Real Madrid-keeper met minimaal 18 clean sheets in één LaLiga-seizoen sinds 1987/88? ? ?? De eerste keeper van Real Madrid met vijf clean sheets op rij in LaLiga sinds Iker Casillas tussen december 2007 en januari 2018. Het clubrecord staat op zeven: Paco Buyo in 1994/95 en Santiago Cañizares/Bodo Illgner in 1997/98? ? ?? LaLiga-stats van Thibaut Courtois in 2019/20? ? 32 competitieduels? 18 tegengoals? 18 clean sheets ? ? ???? Langste ongeslagen LaLiga-reeksen in 2019/20? ? 500 minuten, Marc-André ter Stegen? 457 minuten, Thibaut Courtois? 447 minuten, Jan Oblak? ? ? Tussenstand Trofeo Zamora (10 juli 2020)? ? 0.56 Thibaut Courtois (18 goals, 32 duels)? 0.75 Jan Oblak (26 goals, 35 duels)? 0.84 Unai Simón (26 goals, 31 duels)? 0.91 David Soria (31 goals, 34 duels)? 0.97 Tomas Vaclik (31 goals, 32 duels)? 1.03 Marc-André ter Stegen (34 goals, 33 duels)? ? #courtois #realmadrid #halamadrid #vamosreal #laliga #zamora #españa #realmadridfc #belgie

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

"Zijn inbreng is echt heel belangrijk. We moeten op deze voet doorgaan", benadrukte Zidane. Sinds de hervatting van LaLiga na de coronacrisis kreeg de koploper van LaLiga slechts twee doelpunten tegen. Courtois kan zelf in de eerstvolgende competitiewedstrijd in en tegen Granada, maandagavond vanaf 22.00 uur, een persoonlijk record breken. Hij heeft nu al 457 minuten geen doelpunt tegengekregen en zijn record staat op 535 minuten.

Real Madrid speelt verder nog thuis tegen Villarreal en uit tegen Leganés. Het moet heel raar lopen wil Courtois dit seizoen geen beslag leggen op de Trofeo Zamora, de prijs voor de beste keeper van het seizoen. Het moyenne van de Belgisch international staat op 0.56 en daarmee heeft hij een ruime voorsprong op de nummers twee en drie: Jan Oblak (0.75) en Unai Simón (0.84), die beiden 26 tegendoelpunten om de oren kregen.