'Mark Flekken heeft twee mogelijkheden op eerste Eredivisie-avontuur'
Maandag, 13 juli 2020 om 09:29

Mark Flekken maakt mogelijk een overstap naar de Eredivisie. Kicker weet te melden dat de 27-jarige doelman van SC Freiburg in de belangstelling staat van Willem II en PSV. Flekken zou echter ook de mogelijkheid hebben om binnen de Bundesliga over te stappen, want Hertha BSC en Schalke 04 hebben hem naar verluidt tevens op het verlanglijstje staan.

Het is elf jaar geleden dat Flekken Roda JC Kerkrade achter zich liet om in Duitsland zijn geluk te beproeven. Via Alemannia Aachen, Greuther Fürth en MSV Duisburg kwam de Limburgse sluitpost in 2018 bij SC Freiburg terecht. Bij de nummer acht van het afgelopen Bundesliga-seizoen fungeerde hij tot dusver als stand-in voor Alexander Schwolow, die op zijn beurt weer in verband gebracht wordt met een transfer en in de belangstelling van onder meer Ajax en Schalke 04 zou staan.

Flekken tekent in Bundesliga: 'Een groot deel van mijn jongensdroom'

Voetbalzone sprak eerder met Mark Flekken over zijn stap naar SC Freiburg.Lees artikel

Flekken keepte voorlopig elf wedstrijden in de Bundesliga, maar heeft zich desondanks in de kijker gespeeld. Roger Schmidt, de nieuwe trainer van PSV, zou in de Nederlandse doelman een voetballend sterker alternatief voor Lars Unnerstall zien. Ook Willem II is naar verluidt bereid om Flekken zijn eerste dienstverband in de Eredivisie te bieden. De Tilburgers zagen Timon Wellenreuther onlangs naar Anderlecht vertrekken.

Er bestaat echter ook belangstelling vanuit de Bundesliga voor Flekken. Schalke 04 ziet doelman Alexander Nübel naar Bayern München verkassen en heeft derhalve een plek vrij onder de lat, maar ondervindt in de strijd om Flekken concurrentie van competitiegenoot Hertha BSC. Indien concurrent Schwolow komende zomer een transfer maakt, ligt het in de lijn der verwachtingen dat Flekken ook eerste doelman bij SC Freiburg zou kunnen worden.

Aad de Mos blikt vooruit op nieuwe Eredivisieseizoen: 'Ajax wordt niet zomaar kampioen'
 
Meer video's
 
1. Bundesliga
 
SC Freiburg
 
PSV
 
Willem II
 
Schalke 04

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties