VAR eist hoofdrol op bij confrontatie tussen De Boer en Stam

Zowel Atlanta United als FC Cincinnati begon het MLS is Back Tournament met een nederlaag in Groep E. De Boer verloor met 0-1 van New York Red Bulls, terwijl de debuterende Stam met forse cijfers verloor van Columbus Crew: 0-4. Beide coaches waren dus naarstig op zoek naar een overwinning, maar doelpunten vielen er niet in de eerste helft. De Boer kreeg halverwege het eerste bedrijf een flinke tegenvaller te verwerken.

Jake Mulraney hield zich vast aan zijn tegenstander Joseph-Claude Gyau, wat hem zijn tweede gele kaart van de wedstrijd opleverde. FC Cincinnati kon echter niet profiteren van de situatie. Maikel van der Werff gaf in blessuretijd van de eerste helft zelfs een strafschop weg door Ezequiel Barco te vloeren, maar door ingrijpen van de VAR bleef een penalty alsnog uit.

Een kwartier voor tijd viel de beslissing: Frankie Amaya maakte de enige treffer in de wedstrijd namens FC Cincinnati door de bal prachtig achter Brad Guzan te krullen: 0-1. In de tien minuten extra tijd in de tweede helft kreeg Atlanta United nog een klap. Williams moest het veld af omdat hij zou hebben nagetrapt, nadat de VAR zich met het moment ging bemoeien.