Spectaculaire rentree Arda Turan (33) officieel met emotionele video
Woensdag, 5 augustus 2020 om 18:12

Arda Turan is na liefst negen jaar terug bij Galatasaray. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler heeft definitief een akkoord bereikt met zijn jeugdliefde over een terugkeer als speler, zo maakt de Turkse grootmacht woensdagavond bekend middels een emotionele video. Turan heeft naar verluidt een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar getekend bij Cim Bom, maar zal geen basissalaris ontvangen.

Turan speelde zijn laatste wedstrijd op 1 december van het vorige kalenderjaar namens Istanbul Basaksehir tegen Antalyaspor. De begaafde rechtspoot werd in de winter van 2018 voor een beoogde periode van tweeënhalf jaar door Barcelona verhuurd aan de Uilen, maar vertrok afgelopen januari plots. Doordat zijn contract bij Barcelona afgelopen maand ten einde liep, heeft Galatasaray de 33-jarige transfervrij kunnen vastleggen.

De honderdvoudig international van Turkije is met zijn 33 jaar op leeftijd, maar toch durft Galatasaray het aan om hem weer in de armen te sluiten. Turan heeft volgens diverse Turkse media een prestatiecontract getekend met de club waar hij zijn carrière begon en waarvoor hij uiteindelijk 191 wedstrijden speelde (44 doelpunten en 76 assists). Hij zal geen basissalaris ontvangen, maar kan wel rekenen op een premie van 15.000 euro voor elke wedstrijd die hij speelt. Daarnaast is een akkoord bereikt over diverse andere bonussen, zoals een kampioensbonus.

Turan speelde tot medio 2011 voor Galatasaray en vertrok toen voor een bedrag van ongeveer dertien miljoen euro naar Atlético Madrid. Hij beleefde vier succesvolle seizoenen in Madrid en verkaste vervolgens voor liefst 34 miljoen euro naar Barcelona. In het Camp Nou flopte Turan echter: in 5 jaar tijd kwam hij niet verder dan 55 optredens (15 doelpunten en 11 assists) voor de Catalanen.

 
LaLiga
 
Galatasaray
 
Arda Turan

Meer nieuws
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties