'Ricardo Rodríguez moet topaankoop van oude bekende worden'
Maandag, 10 augustus 2020 om 11:40 • Rian RosendaalLaatste update: 11:41

Ricardo Rodríguez lijkt er weer een transferoptie bij te hebben. Volgens de lokale krant Corriere di Torino staat de linksback van AC Milan namelijk hoog op het wensenlijstje van Marco Giampaolo, de nieuwe hoofdtrainer van Torino. Een eerste bod op de Zwitserse vleugelverdediger, wiens huidige contract nog een jaar doorloopt, is echter nog niet neergelegd in het San Siro.

De ambitieuze Giampaolo wil van Rodríguez de tweede aanwinst voor het komende seizoen maken. In een eerder stadium werd vleugelaanvaller Simone Verdi voor twintig miljoen euro overgenomen van Napoli. Bovengenoemde krant benadrukt echter wel dat het huidige jaarsalaris van circa 5,5 miljoen euro van Rodríguez een struikelblok kan vormen voor Torino. Hierdoor haakte PSV, dat de linksback vorig seizoen enkele maanden huurde van AC Milan, onlangs af.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

'Toptalent ingezet in jacht op handtekening van Ricardo Rodriguez'

Het is niet ondenkbaar dat Ricardo Rodríguez op korte termijn terugkeert in de Bundesliga.Lees artikel

Rodríguez is geen onbekende voor Giampaolo. De Italiaanse coach, net als de voormalig PSV'er geboren in Zwitserland, was in de eerste fase van afgelopen seizoen als oefenmeester verbonden aan AC Milan. Vanwege een serie teleurstellende resultaten werd hij echter in oktober vorig jaar de laan uitgestuurd, met Stefano Pioli als diens opvolger. Giampaolo maakte destijds weinig gebruik van Rodríguez. De afgelopen vrijdag door Torino aangestelde coach ziet desondanks wel wat in een hernieuwde samenwerking met de international van Zwitserland.

Voor de 27-jarige Rodríguez is sowieso behoorlijk veel belangstelling. In de afgelopen periode werd hij al gelinkt aan Hertha BSC, Eintracht Frankfurt, TSG Hoffenheim, Trabzonspor en Lokomotiv Moskou. Het is niet bekend welk bedrag AC Milan minimaal wil overhouden aan een eventuele verkoop van Rodríguez. Voor de flankspeler werd medio 2017 circa achttien miljoen euro betaald aan VfL Wolfsburg.

 
Serie A
 
Torino
 
AC Milan
 
Ricardo Rodríguez

Poll
Zou Torino een goede club zijn voor Ricardo Rodríguez?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties