Ryan Babel en Ryan Donk stranden met Galatasaray op Ibrox
Donderdag, 1 oktober 2020 om 22:36 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 22:54

Rangers FC heeft zich donderdagavond voor de groepsfase van de Europa League geplaatst. Het team van Steven Gerrard, een ronde eerder een maatje te groot voor Willem II, was in eigen huis met minimaal verschil te sterk voor Galatasaray. Het duel op Ibrox eindigde in 2-1. Ryan Babel werd na 65 minuten naar de kant gehaald ten faveure van Ömer Bayram, terwijl Ryan Donk op de bank bleef.

In een evenwichtige eerste helft was Rangers de betere ploeg in de openingsfase, maar de kwaliteit bij Galatasaray kwam aan het licht naarmate de rust in het zicht kwam. Grote doelkansen waren er echter niet, daar beide teams weliswaar dreigend waren maar de keepers amper aan het werk werden gezet. Bij de bezoekers vormden Sofiane Feghouli en Omar Elabdellaoui een gevaarlijk tandem, terwijl ook Younes Belhanda zo nu en dan zijn kwaliteiten liet zien.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het team van Gerrard trok de ontmoeting in de tweede helft naar zich toe door in zeven minuten tijd tweemaal te scoren. Na 52 minuten spelen zette Rangers een heerlijke aanval op en zag Ianis Hagi op tijd hoe Scott Arfield zich dwars door de defensie van Galatasaray helemaal vrijliep. De middenvelder schoot het leer vervolgens met buitenkant rechts heerlijk achter Fatih Öztürk: 1-0.

Zeven minuten later was het weer raak. Rangers zette een goede aanval over diverse schijven op, waarna Borna Barisic een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet gaf. Ofschoon er vier spelers van Galatasaray in en rondom de doelmond stonden en het een makkelijke bal voor Öztürk had kunnen zijn, slaagde James Tavernier er toch in om de bal van dichtbij binnen te knikken: 2-0. De 2-1 van Marcao, een kopbal na een hoekschop van Bayram vanaf de rechterkant, viel in de 87e minuut en kwam te laat voor Galatasaray.

 
UEFA Europa League
 
Galatasaray
 
Rangers
 
Sofiane Feghouli
 
Ryan Donk

>
UEFA Europa League
Rangers
2
1
Galatasaray
Donderdag, 1 oktober 2020 om 20:45
Meer nieuws
   
18:12
18:12
Kenneth Perez: 'Die kamikazepiloot... Je weet niet waar je naar zit te kijken'
10
   
17:36
17:36
Perez zucht: 'We hebben het vaak over Tannane en Ziyech, maar Blind...'
67
   
16:55
16:55
Waar kun je de Ballon d'Or-ceremonie bekijken en wie is de favoriet?
85
   
16:44
16:44
Neymar zes tot acht weken uit de roulatie; beledigingen voor de 'dader'
46
   
16:32
16:32
Henk van Stee beent woedend naar huis na gesprek in stadion van Sparta
5
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties