Van Hooijdonk verbaasd door 'rare move' bij Feyenoord: 'Kom op, hé!'
Zondag, 18 oktober 2020 om 23:33

Feyenoord beleefde zondag een teleurstellende middag in de eigen Kuip tegen Sparta Rotterdam. De ontmoeting met de stadgenoot eindigde in een 1-1 gelijkspel en trainer Dick Advocaat zag Leroy Fer in de tweede helft uitvallen met een hamstringblessure, die hem vier tot zes weken aan de kant zal houden. Pierre van Hooijdonk begrijpt niet dat Advocaat na het uitvallen van Fer Lutsharel Geertruida als zijn vervanger in het veld bracht en niet aanvallender wisselde.

"Wat me zó tegenvalt. Het was een draak van een pot. Dan valt Leroy Fer, een controlerende middenvelder, uit, 25 minuten voor tijd. Dan denk ik: je speelt tegen Sparta, dus dan zet je Kökcü erin. Of je zet Conteh erin en haalt Diemers terug naar het middenveld. Of je zet Nicolai Jörgensen meteen erin. Nee, dan kom je met Geertruida als vervanger voor Fer als je een wedstrijd wilt winnen. Kom op, hé! Dat vond ik een rare move", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. Jörgensen kwam een kwartier voor tijd uiteindelijk binnen de lijnen als vervanger van Bryan Linssen.

Van Hooijdonk: 'Ik vind dat Feyenoord verder is dan Ajax'

Pierre van Hooijdonk zei vrijdag dat hij Feyenoord verder achtte dan Ajax, waarnaar hij in Studio Voetbal refereerde. Lees artikel

De oud-spits is ook niet bepaald te spreken over het spel van Feyenoord tegen Sparta. "Het was gewoon heel erg slecht. De spelers die twee weken terug bij Willem II echt in vorm waren - Diemers, Toornstra, Texeira en Berghuis - grossierden in balverlies. Er zat geen lijn in, het was helemaal weg. Ik heb vrijdag bij Rijnmond gezegd dat ik Feyenoord op basis van de dagkoers van twee weken geleden verder vond dan Ajax, maar dat blijkt een incident geweest te zijn."

"Linssen wordt op een gegeven moment tegen Willem II in de spits gezet, dan gaat men voetballen en ontstaat er iets. Dat heb je weleens, het was geweldig. Nu wordt er waarschijnlijk gezegd: 'Ga maar weer in de as spelen'. En dan gebeurt er helemaal niets", gaat Van Hooijdonk verder. Hij zag dat ook Steven Berghuis niet uit de verf kwam en heeft daar een verklaring voor. "Berghuis heeft alleen maar in de as gelopen, terwijl zijn beginpositie aan de rechterkant moet zijn. Van daaruit heeft hij een vrije rol. Maar als dit je beginpositie is, wordt het allemaal heel voorspelbaar. Sparta speelde met vijf verdedigers en die hebben eigenlijk weinig kansen weggegeven, ze bleven makkelijk overeind."

Advocaat hoopt dat transferinkomsten naar Feyenoord 1 gaan
 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Sparta Rotterdam
 
Pierre van Hooijdonk
 
Dick Advocaat

>
Eredivisie
Feyenoord
1
1
Sparta Rotterdam
Zondag, 18 oktober 2020 om 12:15
Poll
Ben jij het met Pierre van Hooijdonk eens?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
19:38
19:38
Koeman kiest in Kiev voor één debutant in ongebruikelijke basiself
10
   
19:20
19:20
'AZ heeft opnieuw concrete interesse in toptalent uit Zweedse competitie'
0
   
19:00
19:00
TOTO's tips: Ajax gaat voor eerste thuiszege in CL in ruim een jaar tijd
0
   
18:57
18:57
Ryan Gravenberch kritisch: 'De trainer liet laatst beelden zien van Klaassen'
16
   
18:44
18:44
Jan Boskamp na ziekteklachten negatief getest op coronavirus
11
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties