Van Hanegem schudt hoofd: 'Onana die lekker op de middenlijn gaat staan'
Maandag, 26 oktober 2020 om 07:03

In navolging van vele andere analytici is ook Willem van Hanegem van mening dat de 0-13 zege van Ajax bij VVV-Venlo, 'een achterlijke uitslag', op lange termijn 'een ramp voor de Eredivisie' is. De oud-speler en -trainer ziet alleen maar nadelen kleven aan 'de pupillenuitslag' in Noord-Limburg. Zo scoorde Lassina Traoré vijf keer. "Ze zullen over de grens toch niet denken: wow, die maakt zomaar even vijf goals. Nee, ze zien 0-13 als uitslag", verzucht Van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

"De topscorer van de Eredivisie, die wordt niet meer serieus genomen door buitenlandse clubs. Een speler die naar een grote competitie wil, kan het alleen in de topwedstrijden laten zien, want anders neemt iedereen zijn prestaties met een korreltje zout", vervolgt Van Hanegem. "En voor de marktwaarde van spelers lijkt mij dit ook geen goede zaak. Nog los van het feit dat het gewoon niet leuk is om naar te kijken."

Meer: Ajax moet door KLM-vlucht naar Denemarken vrezen voor straf van UEFA | Onana noemt ‘idool en nummer één’: ‘Toen probeerden we hem te imiteren’

Van Hanegem vraagt zich af waar het 'tot hier en niet verder' in de Eredivisie is gebleven, ook verwijzend naar de manier waarop bijvoorbeeld AZ een 0-4 voorsprong bij Sparta Rotterdam (4-4) weggaf. "Dat verdwijnt. En we kweken meer van dat soort spelers, hoor. De KNVB hecht namelijk steeds minder aan uitslagen en standen bij de jeugd. Maar juist dat haalt de weerbaarheid van spelers weg. Jongens die zijn opgegroeid met computerspelletjes."

Uitgerekend vandaag kwam de NOS bij deze VVV-Venlo-supporters thuis filmen... ??

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 24 oktober 2020

"Als het daar even niet lukt, begin je gewoon opnieuw. Maar dat kan niet als Ajax snel 0-2 tegen je voor staat. Dan moet je van je afbijten en jezelf niet voor lul laten zetten. Dit had niets met betaald voetbal te maken", benadrukt de voormalig Oranje-international. "Zo'n Andre Onana die eens lekker het laatste kwartier op de middenlijn ging staan. Dat je dat allemaal laat gebeuren."

Hij wijst op het moment dat Jürgen Klopp in één keer al zijn topspitsen eraf haalde in de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Liverpool (0-1). "Dat was nou een moment om ze te laten zien: nemen jullie ons niet serieus? Prima, hier komt-ie. Dat lukte niet. Helaas. Al speelde Ajax de wedstrijd tot die wissels juist goed. Er had zelfs winst ingezeten. Maar tegen een club als Liverpool moet je daarvoor echt het bloed in je schoenen lopen. Dat kan een ploeg soms bij zichzelf oproepen. Nee, tegen VVV hoefde dat niet. En juist daarom heeft helemaal niemand er iets aan."

Traoré na de 0-13: 'We moeten nu op aarde blijven staan'
 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
André Onana
 
Jürgen Klopp
 
Willem van Hanegem

>
Eredivisie
VVV-Venlo
0
13
Ajax
Zaterdag, 24 oktober 2020 om 16:30
Meer nieuws
   
21:17
21:17
Robin Polley treedt al op zijn 21e in het spoor van Seedorf, Van der Sar en Kuyt
6
   
21:00
21:00
Live meepraten in de Champions League: PSG - RB Leipzig
0
   
20:53
20:53
Sevilla overwintert in Champions League; Idrissi maakt toernooidebuut
9
   
20:46
20:46
Chelsea ontsnapt na invalbeurt Ziyech en plaatst zich voor volgende ronde
33
   
20:33
20:33
David Neres dacht dit jaar aan einde loopbaan: 'Ik werd crazy'
21
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties