'Jordan Pickford ontvangt doodsbedreigingen en treft maatregelen'
Woensdag, 28 oktober 2020 om 09:25

Jordan Pickford voelt zich niet meer veilig sinds hij Virgil van Dijk een ernstige knieblessure heeft bezorgd. Volgens Engelse media heeft de Everton-keeper doodsbedreigingen ontvangen naar aanleiding van zijn overtreding op de Liverpool-verdediger. De Daily Mail meldt dat Pickford bodyguards heeft ingehuurd om zichzelf en zijn vrouw te beschermen.

Pickford zorgde op zaterdag 17 oktober voor een ernstige knieblessure bij Van Dijk. De doelman kwam hard in op de verdediger, die niet aan een operatie ontkomt en moet vrezen voor deelname aan het EK van volgend jaar. Liverpool moet de centrumverdediger zeker een halfjaar missen en mogelijk nog langer. De actie van Pickford bleef onbestraft, wat tot veel onbegrip en boosheid heeft geleid in Engeland en voornamelijk bij Liverpool.

Rivaliserende fans zouden Pickford bestoken met bedreigingen. "Jordan is geshockeerd door de bedreigingen die hij sinds de wedstrijd heeft gekregen", vertelt een bron aan de tabloid. "Hij doet er alles aan om ervoor te zorgen dat zijn familie veilig is." Pickford heeft een beveiligingsbedrijf ingeschakeld om hem en zijn gezin te beschermen. Afgelopen week hebben beveiligers zijn huis in Cheshire bewaakt, waar Pickford woont met zijn vrouw Megan en zoon van een jaar.

Pickford heeft het advies gekregen om weg te blijven van social media, om te voorkomen dat uitlekt waar hij zich bevindt. De lokale politie maakte vorige week al bekend dat er berichten op social media onderzocht worden. Het gaat om tweets gericht tegen Pickford en zijn ploeggenoot Richarlison, die met rood werd weggestuurd na een charge op Thiago.

Depay scoort en toont boodschap voor Van Dijk
 
Meer video's
 
Premier League
 
Everton
 
Jordan Pickford
 
Virgil van Dijk

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties