Verwarring na gesprek Van Gaal met NOS: 'In alle polls stond ik op één'
Donderdag, 29 oktober 2020 om 09:57

Na het vertrek van Ronald Koeman als bondscoach werd Louis van Gaal in de media genoemd als eventuele opvolger. Arno Vermeulen meldde eind augustus bij Studio Voetbal dat hij contact had gehad met Van Gaal en dat hij had aangegeven dat hij open stond voor een nieuwe periode als bondscoach. In gesprek met Radio538 legt Van Gaal uit dat er nooit sprake van is geweest dat hij voor een derde keer bondscoach van Oranje zou worden.

"Ik heb contact met hem gehad", zei Vermeulen eind augustus. "Hij zegt: als ze me benaderen, ga ik er serieus over nadenken. Eigenlijk zet hij de deur open en is hij een van de kandidaten om bondscoach te worden." Van Gaal vertelt donderdagochtend zijn kant van het verhaal. In een telefoongesprek met de NOS kreeg hij de vraag of hij weer beschikbaar zou zijn. "Dat was drie jaar geleden namelijk ook zo, vlak voordat Ronald Koeman werd benoemd. Toen heb ik het niet gedaan. Alleen nu was er van een belletje uit Zeist geen sprake", benadrukt hij. "Ik heb toen na het vertrek van Koeman tegen de NOS gezegd: Eén, ik ben met pensioen, twee, ik ben niet gevraagd en drie, als de KNVB komt, zal ik erover nadenken."

Van Gaal wilde tegenover de NOS juist duidelijk maken dat een nieuwe aanstelling bij de KNVB weinig kans van slagen had. "Het ging in de publiciteit na het vertrek van Koeman ineens alleen nog maar over Louis van Gaal. In alle polls stond ik op één. Ik wilde duidelijk maken dat mijn komst naar Zeist geen grote kans van slagen had", zegt Van Gaal. "Alleen werd het telefoontje van de NOS door andere media uitgelegd als een open sollicitatie. Maar dat was het juist níet. Ik probeerde duidelijk te maken dat ik niet gevraagd werd en dat ik de vorige keer toen ik wél werd gevraagd het óók niet gedaan heb."

Van Gaal is sinds zijn vertrek bij Manchester United met pensioen gegaan als trainer. Mocht hij toch verleid worden om weer aan de slag te gaan, dan moet hij dat eerst overleggen met zijn vrouw Truus. Na het vertrek van Koeman bij Oranje naar Barcelona vond dat gesprek tussen Van Gaal en zijn vrouw niet plaats. "Het gesprek met Truus is niet geweest." Frank de Boer werd uiteindelijk door de KNVB aangesteld als nieuwe bondscoach. Hij tekende een contract tot en met het WK van 2022.

Van Gaal: 'Ajax - Bayern was de mooiste'
 
Meer video's
 
Nederland
 
Louis van Gaal
 
Ronald Koeman
 
Frank de Boer

Meer nieuws
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties