Prachtgoal van Sleegers tegen hekkensluiter; Roda blijft wéér zonder zege

FC Eindhoven - FC Dordrecht 5-1
Het is voorlopig op zijn zachtst gezegd nog niet het seizoen van FC Dordrecht. Na 11 wedstrijden dragen de Schapenkoppen de rode lantaarn in de Keuken Kampioen Divisie, met slechts 5 punten en een negatief doelsaldo van 25. Na de eerste helft werd al duidelijk dat er voor FC Dordrecht weinig te halen viel in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Met veertien minuten op de klok bracht Amevor met het hoofd de thuisploeg op voorsprong na een vrije trap van Bourdouxhe, al zag FC Dordrecht-doelman Anthony Swolfs er bij die treffer ook niet goed uit.

Nadat Van der Sande nog twee grote kansen onbenut had gelaten, liep FC Eindhoven kort voor rust verder weg bij FC Dordrecht. Botermans tilde de marge naar twee, waarna De Keersmaecker drie minuten later de 3-0 aantekende. Toen Vermeulen vrijwel direct na rust een treffer voor FC Dordrecht op het scorebord bracht, leek het er heel even op dat de wedstrijd nog spannend zou kunnen worden. Zeker toen Nikolas Agrafiotis de 3-2 leek binnen te koppen, maar wegens buitenspel ging er een streep door die treffer.

Vijf minuten na de afgekeurde treffer van Agrafiotis maakte FC Eindhoven een einde aan alle aspiraties van FC Dordrecht. Van der Sande schoot op aangeven van Jacky Donkor vanaf de rand van het strafschopgebied de 4-1 binnen. Het fraaie slotakkoord werd in minuut 85 verzorgd door van een blessure teruggekeerde Sleegers, die na een voorzet van Van der Sande de bal met een subtiele voetbeweging in de verre hoek achter FC Dordrecht-doelman Swolfs plaatste en de eindstand daarmee op 5-1 bepaalde.

Jong FC Utrecht - Roda JC Kerkrade 2-0
Bij Jong FC Utrecht verving Ab Plugboer als trainer de voorlopig naar het eerste elftal doorgeschoven René Hake. Plugboer zag dat de eerste mogelijkheden op Zoudenbalch voor Roda waren, via Jordy Croux en Erik Falkenburg. Jong FC Utrecht kwam gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd en kreeg via Hicham Acheffay een goede kans op de openingstreffer, voordat de score op slag van rust daadwerkelijk werd geopend. Othman Boussaid dribbelde vanaf de rechterkant van het veld naar binnen en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak: 1-0.

Roda-trainer Jurgen Streppel greep in de rust in met drie wissels en zag zijn ploeg aanzetten in de zoektocht naar de gelijkmaker. Fabian Serrarens was daar het dichtst bij, met een schot op de paal. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd uiteindelijk in het slot gegooid. Een fout van Xander Lambrix leidde een doelpunt van Tim Pieters in. Door de 0-2 overwinning nadert Jong FC Utrecht Roda in de middenmoot van de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie tot op één punt.