Wijnaldum begrijpt uitspraak Koeman: 'Maar hopelijk komt het eerder'
Dinsdag, 17 november 2020 om 13:21 • Rian RosendaalLaatste update: 18:02

Voormalig bondscoach Ronald Koeman sprak de verwachting uit dat het huidige Nederlands elftal waarschijnlijk op het WK van 2022 in Qatar pas gaat pieken, en niet op het door de coronacrisis naar 2021 verschoven EK. Georginio Wijnaldum snapt het standpunt van de Barcelona-coach, al hoopt de middenvelder vurig dat de eindronde van volgend jaar zomer ook een daverend succes wordt.

"Ik begrijp wel waarom Koeman dat gezegd heeft, maar ik hoop wel dat het piekmoment eerder is", vertelt Wijnaldum dinsdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het Nations League-duel met Polen van woensdagavond. De eveneens aanwezige bondscoach Frank de Boer werd in dat kader ook naar zijn mening gevraagd. "Misschien is het WK inderdaad ons piekpunt, maar we willen ook op het EK goed aanwezig zijn, daar gaan we alles aan doen."

De Boer over niveau Nederlands Elftal: 'Behoren tot de toplanden, als alles klopt'

De Boer heeft een goed gevoel over de huidige lichting internationals van het Nederlands elftal. De opvolger van Koeman bespeurt echter ook een zwakke plek in zijn selectie "Het enige nadeel is dat het grootste gedeelte van de spelersgroep nog geen groot toernooi heeft gespeeld. Dat heb ik zelf ook meegemaakt. Op de eerste twee toernooien (in 1992 en 1994, red.) was ik 'daar', maar daar was ook alles mee gezegd. Het is altijd lekker als spelers weten wat dat inhoudt. Daar moet je aan wennen eigenlijk als speler. Dat is een nadeel, maar we hebben veel talenten. Een voordeel is wel dat het toernooi een jaar is opgeschoven, waardoor de spelers een jaar meer ervaring hebben."

In de optiek van De Boer kan dit Oranje zich meten met de toplanden op het Europese toneel. "We hebben laten zien dat we van iedereen kunnen winnen", vervolgt de keuzeheer van Oranje. Om gelijk enkele EK-favorieten te analyseren: "Spanje is een team waar je rekening mee moet houden. België heeft een fantastische wedstrijd gespeeld tegen Engeland. En Frankrijk heeft wel wat blessures, maar heeft nog zó veel kwaliteit in de ploeg. Er gaan veel landen meedoen om de EK-titel, daar moeten we rekening mee houden. Of wij zo ver zijn? Ik denk dat wij ons kunnen meten met die landen, maar dan moet wel alles kloppen", zo besluit De Boer.

Koeman: 'Marc-André ter Stegen is fenomenaal'
 
Meer video's
 
UEFA Nations League
 
Nederland
 
Georginio Wijnaldum
 
Ronald Koeman
 
Frank de Boer

>
UEFA Nations League
Polen
1
2
Nederland
Woensdag, 18 november 2020 om 20:45
Poll
Op welk toernooi zie jij Oranje het beste presteren?
Het EK
Het WK
Meer nieuws
   
13:02
13:02
Wintertransfers Eredivisie 2020/21: alle transfers van je favoriete club
15
   
12:28
12:28
Honderden supporters steunen Feyenoord met sfeeractie
101
   
12:10
12:10
Van Gelder adviseert Overmars: 'Ik zou er een miljoentje bij doen'
42
   
11:38
11:38
Wegen van Mesut Özil en Arsenal scheiden na akkoord
67
   
11:15
11:15
Eerste doelman (23) van FC Dordrecht verrast door per direct te stoppen
11
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties