Glynor Plet vergroot zorgen van kwakkelend FC Dordrecht

Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam in Velsen. De eerste serieuze kans was na 27 minuten voor Gianni dos Santos, die de bal niet langs doelman Jasper Schendelaar wist te schuiven na balverlies van Telstar. In de laatste minuut van de eerste helft voorkwam doelman Anthony Swolfs met een goede redding dat Shayne Pattynama er aan de overzijde 1-0 van maakte uit een kopbal.

In de tweede helft trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe. Telstar nam het initiatief en opende de score via Plet, die alert was in de rebound nadat een schot van Redouan El Yaakoubi werd gekeerd door Swolfs. Enkele minuten later maakte Plet er ook 2-0 van, nadat hij door El Yaakoubi de diepte in was gestuurd. Dordrecht werd nog eenmaal gevaarlijk, maar over het geheel speelde Telstar de wedstrijd volwassen uit.