Valentijn Driessen: 'Frank de Boer moet hem snel tot de orde roepen'
Vrijdag, 20 november 2020 om 06:51

Valentijn Driessen ziet niets in de suggestie van Erwin van de Looi om Oranje-internationals 'te delen' met oog op het EK Onder-21. Het jeugdtoernooi begint op 24 maart en eindigt op 6 juni, een week voor de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK tegen Oekraïne. Omdat veel spelers schipperen tussen Jong Oranje en Oranje, is het voorlopig de vraag hoe de selectie van Van de Looi eruit zal zien. "We zullen daarover de komende tijd om tafel gaan met elkaar. Het is prachtig als jonge spelers zoveel mogelijk bij het Nederlands elftal zitten, maar het zou voor velen van hen natuurlijk ook goed zijn om dit jeugd-EK te spelen."

"Als iemand basisspeler is bij Oranje, neem Matthijs de Ligt, dan praten we nergens over. Het zou belachelijk zijn hem er nog bij te willen halen natuurlijk", gaf de bondscoach van Jong Oranje afgelopen week aan. "Maar als jongens bij het grote Oranje een kleine rol spelen, dan moeten we bespreken wat voor hen het beste is." Van de Looi stipte aan dat er in de eindfase van het jeugd-EK maximaal drie wedstrijden worden gespeeld. "Dat overleven die jongens wel, als ik het drukke schema van nu zie."

Driessen hoopt dat Frank de Boer in actie komt. "Hij moet Van de Looi snel tot de orde roepen. Die vindt dat Jong Oranje-klanten die voor EURO 2020 worden geselecteerd, mee kunnen naar zijn jeugd-EK als ze niet in de basis staan bij De Boer. De bondscoach zal Van de Looi moeten vertellen dat het jeugd-EK niet wordt georganiseerd voor het cv van Van de Looi en dat alles moet wijken voor het grote EK en de voorbereiding daarop", benadrukt de chef voetbal van De Telegraaf vrijdag in zijn column.

Frank de Boer sluit interlandperiode positief af: 'We creëren veel, dat is lekker'

"Los van de overbelasting en kans op blessures die zo'n jeugd-EK tot acht dagen voor EURO 2020 met zich meebrengt. Het grote Oranje hoort in alles leidend te zijn bij de KNVB, De Boer en Van de Looi", benadrukt Driessen. Het jeugd-EK wordt vanwege de coronacrisis opgesplitst in twee delen. Tussen 24 en 31 maart wordt de groepsfase afgewerkt in de gastlanden Hongarije en Slovenië, waarna de finaleronde plaatsvindt tussen 31 mei en 6 juni. Als Jong Oranje de finale zou halen, wordt die slechts zeven dagen voor de wedstrijd tussen Oranje en Oekraïne gespeeld.

Op papier kunnen alle talenten die De Boer zou willen meenemen naar het EK ook uitkomen op het jeugd-EK, maar juist in de interlandperiodes van maart en mei start de voorbereiding op het EK van het 'grote' Oranje. In een opsomming van spelers die kans maken om op beide toernooien uit te komen, noemde De Telegraaf afgelopen week Ryan Gravenberch, Perr Schuurs (beiden Ajax), Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Myron Boadu (allen AZ), Joshua Zirkzee (Bayern München), Justin Bijlow (Feyenoord), Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Sven Botman (Lille OSC), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Cody Gakpo (PSV) en Justin Kluivert (RB Leipzig).

De Boer sluit interland periode positief af: 'We creëren veel, dat is lekker'
De Boer sluit interland periode positief af: 'We creëren veel, dat is lekker'
 
Meer video's
 
EK 2020
 
Nederland

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties