Atlético Madrid reageert verbolgen op opgedoken foto met Luis Suárez
Vrijdag, 20 november 2020 om 13:12

Atlético Madrid moet het zaterdag in het belangrijke thuisduel met Barcelona stellen zonder Luis Suárez en Lucas Torreira. De twee Uruguayanen liepen gedurende de interlandperiode het coronavirus op en zitten daarom in quarantaine. Een opgedoken foto van de Uruguayaanse ploeg doet stof opwaaien bij Atlético Madrid, dat in de persoon van voorzitter Enrique Cerezo verontwaardigd reageert.

Op de bewuste foto is te zien dat negen spelers van het Uruguayaanse elftal aan het barbecueën zijn. Suárez en Torreira zitten naast elkaar in het midden, maar niemand houdt zich aan de tijdens de coronacrisis geldende sociale afstandregels. Ook dragen de spelers geen mondmaskers. Bij Uruguay was deze periode een enorme coronauitbraak: vrijdagmiddag bracht de positieve test van Diego Godín het aantal gevallen op liefst zestien.

Meer: Atlético stopt reeks van Bayern na 623 dagen en moet nog altijd aan de bak

Voorzitter Cerezo van Atlético Madrid is ongelukkig met de foto. "Als ik de foto's bekijk is er totaal geen sprake van controle geweest", aldus de preses tegenover El Larguero. "We zijn verdrietig en bezorgd, zeker gezien de goede prestaties van de twee spelers en de vorm waarin ze verkeren. Het is moeilijk te accepteren dat ze nu niet kunnen spelen voor ons."

Atlético Madrid ontvangt zaterdag als nummer drie van LaLiga Barcelona, dat achtste staat. "Er staat veel op het spel", weet Cerezo. "We hebben een risico genomen met spelers en nu kunnen we ze niet opstellen. De waarheid is dat we nu een nadeel hebben, maar we zijn ervan overtuigd dat onze spelers en coaches een goed resultaat kunnen neerzetten tegen Barcelona."

Suárez na waanzinnig debuut Atlético: 'Ontvangst is heel belangrijk'
 
Meer video's
 
LaLiga
 
Atlético Madrid
 
Luis Suárez

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties