'Guardiola slaat Messi voorlopig over en bespreekt toptarget met De Bruyne'
Maandag, 23 november 2020 om 14:44 • Rian Rosendaal

Josep Guardiola wil de selectie van Manchester City na dit seizoen grondig renoveren en volgens The Independent staat Jack Grealish bovenaan het lijstje van de Spaanse manager. De keuzeheer van the Citizens heeft tijdens de onderhandelingen over een nieuw contract in het Etihad Stadium nadrukkelijk aangegeven dat hij topaankopen verwacht volgend jaar zomer. Het lijkt erop dat het bestuur gehoor wil geven aan de wensen van Guardiola, die zijn contract verlengde tot medio 2023.

Naar verluidt zijn ook de namen van Lionel Messi, die over een aflopend contract beschikt bij Barcelona, en Harry Kane (Tottenham Hotspur) de revue gepasseerd in de gesprekken van de clubleiding van Manchester City en Guardiola. Desondanks denkt de manager van de huidige nummer dertien in de Premier League dat Grealish een realistischere optie is wat betreft de vraagprijs. De sterspeler van Aston Villa werd afgelopen zomer genoemd bij Manchester United, dat echter geen heil zag in het neerleggen van negentig miljoen euro voor de Engelsman. De buurman uit Manchester zegt niet bij voorbaat 'nee' tegen dergelijke bedragen, zo klinkt het.

Meer: Charge Grealish kost De Bruyne topduels met Liverpool en Tottenham

Guardiola verbindt zich aan City; 'Messi komt steeds serieuzer in beeld'

De Spaanse manager is tot minstens 2023 werkzaam bij Manchester City.Lees artikel

Volgens The Independent heeft Guardiola reeds met Kevin De Bruyne gesproken over de kwaliteiten van de 25-jarige Grealish, dit seizoen één van de absolute smaakmakers in de Premier League. De middenvelder was onder de indruk van het optreden van Grealish in het Nations League-duel tussen België en Engeland (2-0) van medio november. De door Manchester City begeerde spelmaker maakte in september zijn debuut voor the Three Lions en het lijkt erop dat hij inmiddels een vaste plaats heeft in de selectie van bondscoach Gareth Southgate.

Grealish verlengde zijn contract bij Aston Villa in september nog tot medio 2025 en volgens verschillende Engelse media is de afspraak gemaakt dat de middenvelder alleen bij een bod dat omgerekend op 110 miljoen euro uitkomt mag vertrekken uit Birmingham. Ondanks de hoge vraagprijs lijkt Manchester City momenteel de beste papieren te hebben om Grealish binnen afzienbare tijd aan de selectie toe te voegen.

Guardiola: 'City moet nu toch wel snel wedstrijden gaan winnen'
 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester City
 
Aston Villa
 
Jack Grealish
 
Josep Guardiola

Poll
Denk jij dat Jack Grealish goed genoeg is voor Manchester City?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties