Een cadeautje van Danny Makkelie aan PSG? 'Een grote grap'
Woensdag, 25 november 2020 om 01:23 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 11:17

Een rake strafschop gaf dinsdag de doorslag in de ontmoeting tussen Paris Saint-Germain en RB Leipzig in de Champions League. Danny Makkelie wees na tien minuten naar de stip toen Ángel Di Maria ogenschijnlijk van Marcel Sabitzer een lichte trap tegen zijn hakken kreeg en zeer gewillig naar de grond ging. Neymar schoot vanaf elf meter de enige treffer tegen de touwen: 1-0. Bij RB Leipzig was men na afloop absoluut niet te spreken over de scheidsrechterlijke beslissing.

De VAR, in handen van Kevin Blom en Jochem Kamphuis, zag evenmin een schwalbe van Di Maria en steunde de beslissing. Daar was Julian Nagelsmann niet van gediend. "Ik denk dat PSG niet één grote kans heeft gehad. Die strafschop was een grote grap", verzekerde de trainer van RB Leipzig bij Sky. "Het is echt heel jammer dat een dergelijke beslissing op Champions League-niveau wordt gemaakt."

Meer: ‘Grote spelers als Lionel Messi staan altijd bij ons op de lijst’ | Concurrent verdrijft Mitchel Bakker wéér naar de bank en doet het voor PSG

De samenvatting van Paris Saint-Germain - RB Leipzig

"Ik denk dat de VAR waarschijnlijk naar een andere wedstrijd aan het kijken was. Het was een duik, er was geen enkel contact", benadrukte de verliezende trainer. "Soms maken kleinigheden het verschil en uiteindelijk zou het verdiend zijn geweest als we onszelf hier beloond zouden hebben. Nu staan we er het slechtst voor in deze groep, moeten we onze twee wedstrijden winnen en hopen dat PSG faalt."

De uitspraken van Nagelsmann zijn wellicht wat overtrokken, daar Leipzig evenveel punten als PSG heeft na vier groepsduels: zes. Mogelijk doelde hij op het onderlinge resultaat met PSG: 2-1 winst en 1-0 verlies. Koploper Manchester United heeft negen punten en ontvangt de Parijzenaars over een week. Leipzig speelt tegelijkertijd bij Istanbul Basaksehir, dat met drie punten ook nog steeds in de race is om in Europa te overwinteren. Op de laatste speeldag komt Manchester United op bezoek in Duitsland.

"In het eerste duel met Leipzig ontbrak het ons aan geluk", benadrukte Thomas Tuchel na afloop, ook reagerend op de kritiek vanwege het matige spel. "En vanavond hadden we geluk. We hebben goed verdedigd en alles gegeven. Altijd samen. Dat is waarom we hebben gewonnen. Daar ga ik mijn excuses niet voor aanbieden. Ze zijn doodop, ze speelden met hun hart en ziel. We hebben het echt geprobeerd, maar met welk spelersmateriaal? Met al deze blessures in de selectie en het loodzware schema? Als je serieus kijkt naar de situatie waarin we verkeren, dan zou dat genoeg zeggen."

Stengs over de VAR en rode kaart: 'Intentie maakt blijkbaar niet uit'
 
Meer video's
 
Champions League
 
Paris Saint-Germain
 
RB Leipzig
 
Neymar
 
Marcel Sabitzer

>
UEFA Champions League
Paris Saint-Germain
1
0
RB Leipzig
Dinsdag, 24 november 2020 om 21:00
Meer nieuws
   
07:56
07:56
Eriksen mag niet meer weg bij Inter en moet zich richten op nieuwe positie
3
   
07:41
07:41
Door Ajax begeerd supertalent: 'Mino Raiola adviseerde mij om hier te blijven'
41
   
07:22
07:22
Feyenoord verlengt contract Luis Sinisterra voor tweede keer in korte tijd
2
   
07:00
07:00
Conte blij met 'verhitte' Lukaku: 'Ibra is een winnaar, een krijger'
15
   
00:00
00:00
'Mijn familie en vrienden vragen vaker: 'Wat als Oranje ooit voor je komt?''
3
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties