'Ontdekker' van Sergiño Dest: 'Hij appt me nog steeds terug, haha'
Woensdag, 25 november 2020 om 16:44 • Jeroen van PoppelLaatste update: 16:46

Sergiño Dest maakte dinsdagavond tegen Dynamo Kiev (0-4 zege) zijn eerste doelpunt in de Champions League. Dat de twintigjarige rechtsback het goed doet bij Barcelona verbaast zijn voormalig jeugdtrainer Brian Tevreden niets. "Hij heeft bij Ajax al laten zien welke potentie hij heeft", zegt Tevreden tegenover het Algemeen Dagblad.

Tevreden was er acht jaar geleden voor verantwoordelijk dat Dest (samen met Jurgen Ekkelenkamp) door Ajax werd opgepikt bij Almere City FC en kan dus worden gezien als een van zijn 'ontdekkers'. Toen stond Dest nog te boek als aanvaller. Het was Tevreden die de Amerikaans international voor het eerst als rechtsback uitprobeerde. "Dat was tijdens een jeugdtoernooi in Spanje", herinnert de oud-prof zich. "Er was geen andere optie. 'Ik doe het voor het team', zei hij nog. Nou, hij speelde geweldig. Aanvallend was hij natuurlijk al goed. En verdedigend loste hij heel veel op met zijn snelheid. Dat is nog steeds een groot wapen nu hij bij Barcelona speelt."

De samenvatting van Dynamo Kiev - Barcelona

Dest is bij Barcelona goed terechtgekomen, ziet Tevreden. "Alfred Schreuder (assistent-trainer van Barcelona, red.) kent hem nog van Ajax natuurlijk en trainer Ronald Koeman was ook geen vreemde voor Ser. Dat is goed voor hem, lijkt me. Hij heeft bij Ajax al laten zien welke potentie hij heeft. Dat het nu al zo hard gaat bij Barcelona verrast me wel positief. Hij schoot die bal er goed in tegen Kiev, nadat hij die bal mooi meekreeg. Sergiño kómt daar wel als rechtsback in het strafschopgebied. Daar is hij ook goed in. Op zo'n jonge leeftijd al zo goed zijn is mooi maar tegelijkertijd is er ook nog een lange weg te gaan."

Dat Dest weleens 'eigenzinnig' kan zijn, ziet Tevreden juist als een kracht. "Dat heeft hem veel gebracht", stelt de voormalig technisch directeur van Reading. "Trainers hebben weleens moeite met jonge jongens met een eigen mening, maar met Sergiño kon je juist goed de discussie aangaan. Dan stond hij ook open voor argumenten. Zolang het gedrag maar niet overgaat in totale dwaasheid. "Hij is een loyale jongen. Amerika had hem eerder in de peiling dan Nederland en de mooie verhalen van zijn vader hebben ook geholpen."

Tevreden gelooft dat Dest goed kan omgaan met het samenspelen met sterren als Lionel Messi en Antoine Griezmann. "Ik heb het idee dat hij daar heel relaxed onder is. Ik weet natuurlijk niet hoe het er aan toegaat in de kleedkamer van Barcelona, maar hij appt me in elk geval nog steeds terug, haha. Hij heeft zelf verteld dat hij bij Barcelona graag wil spelen zoals Dani Alves dat daar deed. Dat lijkt me een mooi voorbeeld voor hem."

Koeman kan weer lachen: 'Zij hebben zichzelf bewezen in deze wedstrijd'
 
Meer video's
 
LaLiga
 
Barcelona
 
Sergino Dest
 
Lionel Messi

>
UEFA Champions League
Dynamo Kiev
0
4
Barcelona
Dinsdag, 24 november 2020 om 21:00
Meer nieuws
   
14:33
14:33
Jong Oranje kent tegenstanders in aanloop naar EK 2023
2
   
14:13
14:13
Italiaanse politie start onderzoek naar Cristiano Ronaldo en vriendin Georgina
32
   
14:13
14:13
Recordbreker in Serie A mag dromen van Rode Duivels: 'Die potentie heeft hij'
15
   
13:53
13:53
Man United rekent in statement af met 'anonieme hersenloze idioten'
13
   
12:59
12:59
Moeder Noa Lang doet boekje open over confronterend gesprek met Ajax
101
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties