Voetbalwereld spreekt schande van voorval bij PSV: 'Een blinde ziet dit zelfs'

Het voorval vond plaats in de tiende minuut van de wedstrijd, toen PSV al op 0-1 achterstand stond. Eran Zahavi kopte de bal richting tweede paal na een hoekschop van Philipp Max, waar Malen eenvoudig binnen tikte. Hoewel de spits van PSV absoluut geen buitenspel stond, oordeelde de grensrechter anders. Omdat in de Europa League geen gebruik wordt gemaakt van een VAR, bleef die beslissing staan.

Kenneth Perez stelde een oplossing voor die buiten de VAR om gaat. "Het begint bij kundige scheidsrechters", aldus de analist op FOX Sports in de rust. "We hebben kunnen zien dat het absoluut geen buitenspel is, dus wat mij betreft staat het 2-2 (in plaats van 1-2 voor PAOK, red.). Het slaat ook nergens op dat de grensrechter, die daarvoor opgeleid is, die dit toch wekelijks doet, hier buitenspel in ziet. Dit had makkelijk opgelost kunnen worden met een scherm (voor de vierde official aan de zijlijn, red.)."

Ongeloof in Eindhoven na deze afgekeurde goal. What the ****

Geplaatst door voetbalzone op Donderdag 26 november 2020

Ook Theo Janssen sprak schande van het moment. "Dit is een grensrechter met een lui oog", zei de oud-middenvelder. "Dit is absurd. Ik bedoel: als het tien centimeter is... maar dit is gewoon meer dan een meter, ongelofelijk." Janssen voorspelde dat arbiter Andris Treimanis PSV in de tweede helft zou compenseren voor de enorme fout. "Na tien minuten krijgt PSV een penalty, dat kun je vast noteren."

Janssen kreeg uiteindelijk geen gelijk wat betreft zijn strafschopclaim. PSV, dat in de rust met 1-2 achterstond, zorgde in de tweede helft wel voor de ommekeer. Vijf minuten na rust viel de gelijkmaker via Noni Madueke. Na een aanval over de rechterkant via Denzel Dumfries en Cody Gakpo schoot de Engelsman diagonaal raak: 2-2. Twee minuten later was het al 3-2 toen de Grieken een pass van Malen op Philipp Max verwachtten, maar de spits de bal naar Zahavi stak. Het schot van de Israëliër werd nog half gekeerd, maar de doorgelopen Malen tikte de rebound in het lege doel.