AZ zet Arne Slot per direct op straat
Zaterdag, 5 december 2020 om 10:44 • Yanick VosLaatste update: 11:27

Arne Slot is per direct uit zijn functie als AZ-trainer ontheven, zo heeft de club zaterdag bevestigd. De trainer is vertrokken en zit zondag niet meer op de bank als AZ het opneemt tegen FC Groningen. Volgens het Algemeen Dagblad heeft het er alle schijn van dat AZ zeer verbolgen is dat Slot in verregaande onderhandelingen is met Feyenoord. Pascal Jansen is tot aan het einde van het seizoen aangesteld als hoofdtrainer. Robert Franssen schuift vanuit de jeugdopleiding door als assistent.

Vrijdag meldden diverse media dat Slot topkandidaat is om Dick Advocaat volgend seizoen op te volgen als trainer van Feyenoord. Er gingen zelfs geruchten de ronde dat Slot al akkoord was met de club uit Rotterdam. AZ zou allesbehalve blij zijn met de gang van zaken, met een vertrek als gevolg. Het contract van de trainer in Alkmaar liep nog door tot medio 2022.

"We hebben naar aanleiding van de eerdere berichtgeving gesproken met Arne", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts op de clubwebsite. "Als club hebben we ervoor gekozen om direct afscheid van elkaar te nemen. Bij AZ willen we een hoofdtrainer voor de groep hebben staan die volledig gefocust is op AZ. We willen Arne bedanken voor de afgelopen drieënhalf jaar, de successen die we met elkaar hebben behaald en wensen hem succes in zijn verdere loopbaan."

View this post on Instagram

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Slot werd vorig jaar door AZ naar voren geschoven als opvolger van de naar FC Utrecht vertrokken John van den Brom. In het afgebroken vorige seizoen eindigde AZ onder leiding van Slot op de tweede plaats. Door zijn goede prestaties in Alkmaar werd Slot regelmatig in verband gebracht met Ajax, waar hij volgens geruchten in de wandelgangen hoog op het wensenlijstje zou staan.

AZ begon het huidige seizoen met vijf gelijke spelen tegen PEC Zwolle, Fortuna Sittard, Sparta Rotterdam, VVV-Venlo en ADO Den Haag. Inmiddels staat de club uit Alkmaar op de zevende plaats in de Eredivisie. Afgelopen donderdag speelde AZ in de groepsfase van de Europa League met 1-1 gelijk tegen Napoli, waardoor overwintering in Europa nog altijd mogelijk is.

Malacia mysterieus over vertrek Advocaat: 'Dan had ik het niet geweten'
 
Meer video's
 
Eredivisie
 
AZ

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties