Verbeek briest na 'verschrikkelijk interview' op FOX: 'Wat een koekenbakker'
Zondag, 20 december 2020 om 17:41 • Laatste update: 12:38

Gertjan Verbeek was zondagmiddag duidelijk niet te spreken over de houding van Delano Burgzorg. Met een doelpunt was de linksbuiten van Heracles Almelo weliswaar van grote waarde tijdens de 1-2 overwinning op sc Heerenveen, maar in het interview na de wedstrijd gaf de aanvaller lachend toe dat hij zich 's ochtends verslapen had. Burgzorg kreeg vervolgens de wind van voren van Verbeek, die als analist van FOX Sports aanwezig was in Friesland.

In gesprek met commentator Sjors Blaauw erkende Burgzorg dat hij te laat wakker werd en zich dus niet op tijd meldde bij de spelersgroep. "Ik kom vaak te laat, ook vandaag. Ik wil het team bedanken en heb ze geholpen met een goal." Frank Wormuth, de trainer van Heracles, legde Burgzorg in eerste instantie geen sanctie op en stelde de aanvaller 'gewoon' op vanaf het eerste fluitsignaal. Het vertrouwen betaalde zich terug, toen Burgzorg na zes minuten het net al wist te vinden. Vanuit een moeilijke hoek schoof de buitenspeler de bal met buitenkant rechts onder doelman Erwin Mulder door.

Het artikel gaat verder onder de video
Mourinho weigert Aurier de schuld te geven na nieuwe nederlaag
Meer videos

"Ja, het was een lekkere goal", blikte Burgzorg na afloop terug. "Het was ook een beetje emotie na wat er vooraf is gebeurd. Ik heb voor Sinterklaas een wekker gekregen, maar die werkt niet. Er komt nog een straf, maar dit moet ik meenemen." De uitspraken en houding van Burgzorg leverden hem de nodige kritiek op van Verbeek, die zichtbaar geïrriteerd was over de doelpuntenmaker. "Wat een verschrikkelijk interview", doelde de analist op de woorden van Burgzorg. "En wat een koekenbakker die jongen. Ik snap er niks van."

Verbeek toonde zijn medeleven aan trainer Wormuth. "Wat moet je hier als trainer mee? Van dit soort gasten ben je afhankelijk. Werkelijk waar. Dit is profvoetbal anno 2020. Hoe hij er ook mee omgaat. Met dit soort gasten win je de oorlog niet. Ik krijg medelijden met Frank Wormuth als je met dit soort gasten op het veld moet staan. En van die wekker, hij zal de gebruiksaanwijzing wel niet kunnen lezen."

 
Eredivisie
 
Heracles Almelo
 
sc Heerenveen
 
Delano Burgzorg
 
Gertjan Verbeek

>
Eredivisie
sc Heerenveen
1
2
Heracles Almelo
Zondag, 20 december 2020 om 14:30
Poll
Ben je het eens met Gertjan Verbeek?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
08:30
08:30
'Ik werd weggestuurd bij Jong De Graafschap en speel nu bij zo'n grote club'
4
   
08:17
08:17
Barcelona loopt weg met Luuk de Jong: 'Ik denk dat ik Xavi wel heb verrast'
14
   
08:00
08:00
TOTO's tips: Evenaart Ajax uitrecord en blijft het ongeslagen tegen PSV?
0
   
07:33
07:33
Wim Kieft: 'Hij wordt bij PSV harder gemist dan Sébastien Haller bij Ajax'
11
   
07:08
07:08
Ouders overleden Gio (4) doorbreken stilzwijgen: 'Heeft Rai Vloet gevoel?'
38
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties